Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rutinos német szakemberben látja a megmentőt az AC Milan – sajtóhír

A hosszabb ideje mélyen várakozáson alul teljesítő AC Milan vezetősége ismét edzőváltáson töri a fejét, ezúttal ráadásul nem is akárki akadhat a horgukra…

Azok után, hogy az elmúlt években rendszerint korábbi játékosaikat és/vagy keveset bizonyított olasz edzőként ültettek az AC Milan kispadjára, ezúttal a milánói klub vezetősége a klubok újjáépítésében rendkívül tapasztalt Ralf Rangnickot nevezné ki a Rossoneri élére – erősítették meg olasz és német források.

A 61 éves német szakember az elmúlt években többször is a RB Leipzig vezetőedzője volt, és a virágkorát élő lipcsei futball mellett néhány esztendővel korábban a jelenleg is a Bundesliga élmezőnyébe tartozó Hoffenheim gárdájánál is ő rakta le az alapokat. Továbbá Rangnick a teljesség igénye nélkül pályafutása korábbi szakaszában a VfB Stuttgart és a Schalke 04 csapatainál is értékes munkát végzett. Ugyanakkor az sem elhanyagolható tény vele kapcsolatban, hogy 1983 óta tartó edzői pályafutása során sosem tevékenykedett még Németországon kívül.

A Bild megerősítette, hogy Rangnickot komolyan érdekelné a Milan által kínált lehetőség, és a jelenleg a lipcseiek a nemzetközi kapcsolataiért és a scout hálózatáért felelős vezetője akár már januárban Milánóba költözhet tanulmányozni az ottani viszonyokat, hogy jövő nyártól átvehesse a szebb napokat is látott Rossoneri kormányzását.