Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rivaldot nyugtalanítja a Barca helyzete

A csütörtök esti spanyol Szuperkupa-elődöntőn látottak aggodalommal töltötték el a katalánok ikonját.


Rivaldo élesen kritizálta a csapat vezetőedzőjét, Ernesto Valverdét, mondván semmit sem tett annak érdekében, hogy megelőzze a grárnátvörös-kékek Atlético Madrid elleni vereségét. A fővárosiak a 81. és a 86. percben szerzett góljaikkal 3-2-re nyertek, így bejutottak a döntőbe, ahol a városi rivális Real Madrid lesz az ellenfelük.

Rivaldo szerint a Barca játékosainak motivációra lenne szükségük.

„Nem folytatódhat az a tendencia, hogy a csapat elalszik a fontos meccseken. Ez borzasztóan frusztráló. Abból kiindulva, ahogy kontrollálták a meccset, nem kellett volna, hogy gond legyen, de képtelenek váltani, ha egy erősebb együttes rákapcsol. Diego Simeone nagyon lelkes, szenvedélyes edző, a benne égő tűz pedig átragad a játékosaira, motiválja és ösztönzi őket. Pont ez az, ami a Barcelonából jelenleg hiányzik” – olvasható a brazil nyilatkozta az AS-en.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a vereség nem segített Valverde helyzetén. Ez a mostani nagyon emlékeztet engem a Bajnokok Ligája-kudarcokra” – mondta Rivaldo, aki arra utalt, hogy a Barcelona az előző szezonban 3-0-s előnnyel fordult az elődöntő visszavágójára, ahol azonban 4-0-ra kikapott a Liverpooltól, így búcsúzott, míg a Vörösök végül megnyerték a BL-t. A 2017/18-as idényben a negyeddöntőben az AS Roma jelentette a végállomást, ami hasonlóan fájdalmasra sikeredett: az odavágón 4-1-re a katalánok nyertek, a második meccsen viszont az olaszok 3-0-ra győztek és így bejutottak az elődöntőbe.

„Szerintem Valverde napjai meg vannak számlálva. Még szezon közben meneszthetik, mert a Barcelona nem engedheti meg magának, hogy így kapjon ki, ilyen figyelmetlen, nemtörődöm módon.”

Rivaldo várta volna, hogy a kispad reagál arra, hogy az Atléti az utolsó tíz percben átvette az irányítást.

„Az edző munkájának az is a része, hogy felismerje, mi nem működik a meccsen, és kötelessége reagálni rá. Ha viszont passzív szemlélőként csak ül a padon és csak nézi, hogy a csapata szenved, az komoly lehetőséget ad az ellenfélnek arra, hogy kellemetlen meglepetést okozzon.”