Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: elhalasztották az Újpest – Ferencváros derbit – hivatalos

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján közölte, hogy elfogadta az Újpest FC halasztási kérelmét.

Az Újpest FC az OTP Bank Liga 20. fordulójában szombatra kitűzött Ferencváros elleni bajnokijának elhalasztását kérte az MLSZ-től. A halasztási kérelemhez a Ferencváros hozzájárult. A szövetség versenybizottsága a beérkezést követően megtartott ülésén elfogadta a kérelmet, és a mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszását rendelte el – olvasható az MLSZ honlapján.

Az MLSZ szerdán bejelentette, hogy a Megyeri úti stadion gyepszőnyegének állapota miatt nem engedélyezik az Újpest FC számára a Szusza-stadionban a Ferencváros elleni, szombaton esedékes bajnoki megrendezését.

A klub ezek után az összes szóba jöhető fővárosi és vidéki lehetőséget megvizsgálta, azokat a stadionokat, melyekben aznap nem rendeznek mérkőzést. A stadionok üzemeltetői mellett az illetékes rendőrkapitányságokkal is felvették a kapcsolatot, ám azok a sporttörvényben előírt nyolcnapos határidőre hivatkozva nem vállalták a biztosítást. Az ilyen szintű, várhatóan többezres szurkolótábor előtt megrendezendő mérkőzést ugyanis nyolc nappal a tervezett időpont előtt be kell jelenteni. Ezt az Újpest megtette a IV. kerületben, de mivel az MLSZ csak szerdán döntött arról, hogy nem engedélyezik a Megyeri úti meccsrendezést, már kicsúszott a klub az időből, hogy jelzett határidőn belül új helyszínt találjon.

Az Újpest FC ezek után a Ferencvárossal egyetértésben kérvényezte a szövetségnél a mérkőzés elhalasztását.

A gyep megfelelő állapotba hozásához szükséges munkálatokkal várhatóan a válogatott meccsek miatti márciusi szünet után készülnek el Újpesten, így áprilisban visszatérhet a csapat a Megyeri útra, de ezzel kapcsolatban hamarosan közleményben tájékoztatja a szurkolókat a klub.

NB I 20. forduló:
Február 8., szombat:

17:00: Mol Fehérvár FC – Mezőkövesd
17:00: Paksi FC – Puskás Akadémia
17:00: Kisvárda – Kaposvár
17:00: Budapest Honvéd – ZTE FC
17:00: Diósgyőri VTK – Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)
19:30: Újpest FC–Ferencváros – elhalasztva