Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koulibaly kivásárlási ára elképesztően magasra emelkedik

Az olasz együttes játékosának ára eszméletlenül magasra nőhet, így valószínűleg senki sem fogja kivásárolni a szerződéséből, hanem egyezkednie kell az érdeklődőknek.


A Napoli középhátvédjének, Kalidou Koulibalynak a szerződésének van egy olyan része, amelyben állást foglaltak a felek, hogy 2020 júniusától a kivásárlási ára megnövekedik a 28 éves afrikai bekknek. Jelenlegi piaci értékét 75 millió euróra taksálják, a kivásárlási ára pedig 150 millió euróra nőhet, olasz és brit sajtóinformációk szerint.

Ezt az összeget minden bizonnyal egyetlen klub sem fogja érte kifizetni, így komoly alkudozások várhatóak a szenegáli játékosért. Az elmúlt időszakban a Manchester United és a Paris Saint-Germain került többször szóba vele, azonban végül Nápolyban maradt a 28 éves védő.

Koulibaly 2014 nyarán érkezett a belga Genk csapatától 7.75 millió euróért, azóta a Napoli egyik legjobbjává nőtte ki magát és a piaci értéke 10-szeresére nőtt. Az öt és fél szezon alatt 233 találkozón lépett pályára, amelyeken védő létére 10 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.