Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zöld utat kapott a Barca, 15 napjuk van csatárt igazolni

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Barcelonának van lehetősége arra, hogy a hosszú időre megsérült Ousmané Dembélé helyére igazoljon valakit. 

Forrás: foxsports.com

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) lehetőséget ad arra, hogy egy klub a transzferidőszakon kívül is igazoljon labdarúgót, ha egy játékosa öt vagy annál több hónapra is lesérül. A Barcelonánál épp ez volt a helyzet, hiszen francia szélsőjük, Ousmané Dembélé néhány héttel ezelőtt egy edzésen ismét megsérült, és most már az egész szezont ki kell hagynia. 

A szövetség most hivatalosan is megerősítette, hogy a Barcelona megkapta az engedélyt, és 15 napja van arra, hogy lebonyolítsa az igazolást. Csak Spanyolországban futballozó vagy ingyen igazolható labdarúgó jöhet szóba, aki csak a bajnoki mérkőzéseken léphet majd pályára, a Bajnokok Ligájában már nem.

Az eddigi nevek, akik felmerültek a Getafe csatára, Angel, a Real Sociedad támadója, Willian José, vagy éppen a másodosztályban szereplő Girona játékosa, Christian Stuani. Ma azonban egy új név is felkerült a listára, a Leganesben futballozó Martin Braithwaite személyében.

Ha Dembélé időközben felépülne, akkor sem térhet vissza a klubjába, és el sem igazolhat a Barcelonából.