Messi nem szeretné elhagyni a Barcát

Farkas Bence
Farkas Bence
újságíró, 2020 február 20. 17:39

Lionel Messi volt a Mundo Deportivo című lap vendége. Az argentin zseni csaknem negyven percig állt az újságírók rendelkezésére, a csapat teljesítménye mellett az elmúlt hetek botránya, a jövő, a család és Neymar visszatérése is szóba került.

Messi leszögezte, imádja Barcelonát, ahol olyan élete lehet, amilyenre vágyott. Mint mondta, meg sem fordult a fejében, hogy otthagyja a klubot, minden vágya az újabb Bajnokok Ligája-győzelem, noha az együttes jelenlegi formája gyengének tűnik ehhez.

“Az elmúlt években számos alkalommal elhagyhattam volna a Barcát, több klub is érdeklődött. Maradtam, mint ahogy most sem foglalkoztat a váltás” – jelentette ki a 32 éves támadó.

Messi azt is elárulta, hogy nagyon várja Neymar visszatérését Barcelonába. Az argentin labdarúgó szerint a brazil jelenleg is a világ egyik legjobb játékosa. Ami az elmúlt napok botrányát illeti, – a hírek szerint Josep Maria Bartomeu elnök álprofilokkal népszerűsítette magát, miközben az ellenfelei kaptak hideget-meleget – Messi kijelentette, furcsának tartja a történteket, a csapattársaihoz hasonlóan igyekszik megtudni, mi igaz és mi nem.

A hatszoros aranylabdás elmondása szerint a pályán kívüli élete teljesen átlagos, a hétköznapokon minden a gyerekek körül forog. Kedden és csütörtökön későn érnek haza a fiúk edzéséről, a vacsora után már semmire sem marad idő.

Ami a Bajnokok Ligáját illeti, Messi úgy véli, az FC Barcelonának kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szüksége ahhoz, hogy győzelmi esélyei legyenek. Szerinte az utóbbi időben túl sok buta hibát követtek el, mint mondta, máig nem érti, mi történt a csapattal Rómában és Liverpoolban, amikor mindkét BL-visszavágón jelentős előnyről bukott el a Barcelona.