Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiderült Werner kivásárlási ára – iszonyat olcsó vétel lenne a Liverpoolnak

A Liverpool nyíltan flörtöl Wernerrel, aki ugyancsak vonzódik a Vörösökhöz. De lesz-e átigazolás a dologból? Werner milyen szerepet kaphatna Klopp csapatában?

Kép: Football.London

A német Sport1.de portál jelezte, az anyagiakon nem fognak összeveszni a Liverpool és az RB Leipzig elöljárói Timo Werner átigazolása kapcsán. A német támadót sokat kritizálják formája miatt, ugyanakkor a képességei okán egy igazán nagy csapatban lenne a helye. Két éve a Bayern München tűnt ideális célpontnak számára, most pedig a Pool a favorit. És most tényleg úgy tűnik, hogy sikerülhet elmozdítani őt Lipcséből.

Ez főleg azért valószínű, mert sok – főleg angol – klub szeretné megszerezni őt, a kivásárlási ára pedig a kvalitásaihoz viszonyítva meglepően alacsony. A német oldal szerint 30 millió euróért már elhozható Werner, ehhez pedig még hozzáadódnának a teljesítménybónuszok. Ez az összeg nevetségesen alacsony egy ilyen támadóért, aki így jó eséllyel tovább állhat majd a nyáron. A kérdés csak az, hová.

Nem titok, hogy a Vörösök figyelik őt és Klopp szeretné megszerezni a német játékost. Werner ugyancsak elismerően nyilatkozott a Liverpoolról – ugyanakkor azt is tudja, a világ jelenlegi legjobb csapatába nehezen férne be. És ez talán az üzlet megvalósulásának a legnagyobb akadálya. Ő ugyanis szeretne játszani, Firmino cseréjeként nem érezné jól magát. Játékperceket természetesen senki sem garantálhat neki, de ő is érzi: jelenleg kevés csapatba nehezebb bekerülni, mint a Premier League-et utcahosszal vezető együttesbe.

A Poolnál olyan játékosokat akarnak szerződtetni, akik készek megharcolni a helyükért és versenyhelyzetet teremtenek a posztjukon. Erre Werner ideális alany lehetne, de a játékos joggal érzi neccesnek a helyzetét. Nem lesz könnyű döntés, amit meg kell majd hoznia a Leipzig támadójának.