Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi után Busquets is odaszúrt Abidalnak

Kedd este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Barcelona a Napoli otthonában 1-1-es döntetlent játszott, így az eredményt tekintve jó pozícióból várhatja a március 18-i visszavágót.

Ennek ellenére főhet Quique Setién, a vezetők és a játékosok feje, mert annyi sérült és eltiltott van a csapatban, hogy az első keretet nézve alig lehet pályára küldeni egy kezdőcsapatot. Jordi Alba, Sergi Roberto, Luis Suárez és Ousmane Dembélé már korábban kidőltek, és hiába igazolták le Martin Braithwaite-t, ő nem léphet pályára a BL-ben. A nápolyi 1-1 után erre a csapat középpályása, Sergio Busquets is felhívta a figyelmet, aki a mérkőzés folyamán kapott egy sárga lapot, – a kiírásban a másodikat – így a visszavágón ő sem léphet pályára.

Már az ő hiánya is komoly érvágásnak számít, hiszen a 31 éves játékos kulcsfigurája a középpályának, aki stabilitást ad a csapatnak, de mellette még a chilei Arturo Vidal is kénytelen lesz kihagyni a Napoli elleni második meccset, egy bután összeszedett piros lap miatt a hajrában. Ha mindez nem lenne elég Gerard Piqué játéka is veszélybe került, akit sérülés miatt szintén az utolsó pillanatokban kellett lecserélni.

„Artuto Vidal pirosat kapott, azt meg csak remélem, hogy a Piquével történt dolog csak egy semmiség. Úgy állhatunk a visszavágó elé, hogy annyian vagyunk, amennyien. Kicsi a keretünk. Sajnos a tervezés ilyenre sikeredett. Nincsenek játékosaink, akikkel megfelelően támogathatnánk a támadásokat, kvázi újra kell terveznünk magunkat” – célzott finoman Eric Abidal, sportigazgató munkájának hiányosságaira a spanyol középpályás.

Nem az első eset, hogy Abidalt egy játékos kritizálja. Ferbuár elején a francia a játékosokat bírálta, hogy a korábbi edző, Ernesto Valverde időszakában nem tettek meg mindent, erre a csapat kapitánya, Lionel Messi reagált a közösségi felületeken, ami majdnem a sportigazgató állásába került.