Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vinícius Junior: “Csak 3 napom volt, hogy eldöntsem: Real vagy Barca”

Vinícius Junior a legutóbbi interjújában őszintén beszélt az őt ért elvárásokról, és arról, hogy hogyan kellett döntenie a Real Madrid és a Barcelona között. 


A FourFourTwo számában fog megjelenni egy interjú Vinícius Juniorral. A fiatal brazil szélső az El Clásicón gólt is szerzett, amellyel csak még jobban nőtt az elvárás felé.

Amikor 16 éves volt Viníciusnak volt egy előzetes megállapodása a Barcelonával, de ez semmisé vált, amikor a Real Madrid is megjelent a színen. A játékos erre az időre tekintett vissza az interjújában, amelyet a jövő hónapban tesznek közzé. A Real Madrid Vinícius-hadművelete 2017-ben kezdődött a Copa Sudamericana idején, amikor még a Flamengo játékosa volt.

“Ez épp azután volt, hogy visszatértem a 2017-es dél-amerikai U17-es bajnokságról Chiléből. Már pletykáltak is róla sajtóban, de én soha nem hittek nekik. Végülis megtörtént: mind a Real Madrid, mind a Barcelona tett le egy ajánlatot elém az asztalra, és csak három napom volt rá, hogy döntsek. Mindig is a világ legnagyobb klubjában akartam játszani, ezért választottam a Real Madridot.”

A Barcelona azt hitte, hogy az üzletet már rég lezárták. Még Neymart is felhívták, hogy próbálja meg rábeszélni Viníciust, hogy inkább a Camp Nout válassza, azonban egy héttel az előzetes megállapodás megkötése után Wagner Ribeiro, a fiatal brazil ügynöke, aki jó kapcsolatot ápolt a madridiakkal, és az őt képviselő ügynökség felajánlotta a Viníciust a Real Madridnak. Végül elhagyta a Flamengót és a Barca helyett a Real Madridot választotta, akik 45 millió eurót fizettek érte.

“A szüleim mindkét klubot meglátogatták, és a Real Madrid jobban tetszett nekik. Az ő elképzelésük egyezett azzal, amit én is akartam, és úgy éreztem, hogy az ő projektjük jobban illet rám. Sok lehetőséget adnak az olyan fiatal játékosoknak, mint én, és akkoriban a Bajnokok Ligájában is kiemelkedő időszakon mentek keresztül.”

Vinícius számára azonban nem volt egyszerű 18 éves korában Madridba költözni, és rögtön úgy érezte, hogy be kell bizonyítania, hogy megérte azt a 45 millió eurót.

“Ez volt az egyik legkeményebb része az egésznek, sokkal nehezebb volt, mint a folyamatos játéklehetőségért harcolni. Mindenkit meg kellett győznöm arról, hogy megértem az árcédulát.”

Azért a rendszeres játékidő megtartása szintén sok erőfeszítést igényelt, és más akadályok is gördültek elé. Az új edző, Julen Lopetegui nem érezte úgy, hogy Vinícius készen áll az első csapatra, így csak a Castillában játszott eleinte. A B-csapatban is jól teljesített – 428 perc alatt 4 gólt lőtt – és megmutatta, hogy megérdemli, hogy a felnőttek között játsszon, de ennek ellenére Lopetegui ezt nem gondolta így. Mindez akkor változott meg, amikor Santiago Solari vette át a csapat irányítását. Az argentin Viníciusban látta a megoldást az egyébként nem túl jó szezonra, és a játékos meg is hálálta ezt neki, bár inkább több lelkesedéssel, mint valódi tettekkel. Lopetegui alatt mindössze 42 percig játszott, Solarival viszont összesen 2 038 percet volt a pályán 31 mérkőzésen, amelyeken 7 gólt és 13 gólpasszt jegyzett.

„Szerencsére nagyon sokat játszhattam az első szezonomban. Most már átléptem az 50 meccset is a Real Madrid színeiben, amit kevés játékos érhetett el ilyen fiatalon”