Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy évtized után távozhat a Bayern klasszisa – sajtóhír

A 34. születésnapját éppen a mai napon ünneplő világsztár a német sajtó legfrissebb értesülései szerint nem fogja megújítani szerződését a Bayern München csapatával…

A Bild információi szerint a felek közt nem közeledtek az álláspontok, így minden valószínűség szerint Manuel Neuer nem fogja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését a Bayern München együttesével, hanem akár már idén nyáron a távozás mezejére léphet.

A 34 esztendős hálóőr 2011 óta mintegy 241 Bundesliga-mérkőzésen védte a bajorok kapuját, összességében pedig 374 fellépésnél tart a klub színeiben, ám az utóbbi időben egyre rosszabb volt a viszonya a klubjával, ráadásul a különc kapusnak a hibái is egyre inkább megszaporodtak. Bizonyára Neuer azt sem nézte jó szemmel, hogy a Bayern az idény közben már biztosította a rivális Schalke 04 23 éves portása, Alexander Nübel nyártól való szerződtetését, akit nyilvánvalóan már az utódjának szánnak.

A 92-szeres német válogatott Neuer egyébiránt 2011-ben ugyancsak a gelsenkircheniektől érkezett a Bayernhez, a Schalke színeiben nevelkedve öt szezonon át volt első számú kapus a kék-fehéreknél mostani klubját megelőzően.

Neuer 2013-ban tagja volt a BL-t, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyerő csapatnak, összességében pedig hét német bajnoki címet és három DFB-kupát nyert az együttessel.