Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos kijelentést tett jövőjéről a Lipcse ásza

Az egyik legnagyobb kérdés lehet a soron következő átigazolási időszakban, hogy vajon a számtalan érdeklődő közül melyik csapatban folytatja pályafutását a RB Leipzig gólvágója…

A szigetországi és a német lapértesülések szerint számtalan európai csapat érdeklődik a RB Leipzig tehetséges gólfelelőse, Timo Werner megszerzése iránt, akinek a klubja a szerződésében 52 millió fontos kivásárlási árat rögzített. A 24 éves támadó a minap egyértelmű kijelentésével szűkítette a potenciálisan érdeklődő klubok hosszú sorát:

“Ha egyszer a távozás mellett döntök, akkor sokkal inkább választanék egy külföldi csapatot, mint a Bayern Münchent.”

Werner ezzel együtt elismerte, hogy a bajorok nagyszerű munkát végeznek, de ha elhagyja a Lipcsét, akkor inkább légiósnak szeretne állni. Mint ismeretes, a német válogatott csatárért a teljesség igénye nélkül a Liverpool, a Chelsea, az Inter és a Barcelona jelentkezett még be a német rekordbajnok általános érdeklődése mellett.

A 24 esztendős csatár a német bajnokság (Bundesliga) aktuális kiírásában 25 meccs alatti 21 góljával jelenleg második a góllövőlistán a 25 találatnál járó Robert Lewandowski mögött. Összességében 36 pályára lépés során 27-szer volt eredményes a 2019-2020-as évad eddigi részében. Werner már a negyedik évét tölti a lipcseieknél, és 19 gólnál kevesebbet egyszer sem szerzett, a mostani termése pedig már az idény derekánál egyéni csúcs volt tőle.

A Liverpool már korábban találkozót tervezett a fiatal támadóval, végül azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt a személyes megbeszélés, de az angol sajtó szerint Kloppék már a szezon közben leigazolták volna őt a következő idénytől érvényes szerződéssel, és ők a legnagyobb favoritok a megszerzésére.