Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozhat a csapat sztárja!-Sajtóhír

A francia bajnokság lezárása és annak végeredménye érzékenyen érintheti a Lyon gárdáját, ugyanis a csapat sztárjai nem biztos, hogy maradnak a jelenlegi körülmények között.

Mint arról beszámoltunk, a Ligue 1 küzdelmeit befejezettnek nyilvánították. A Lyon az eredmények alapján csupán a 7. helyen végzett a szezonban, ami azt eredményezi, hogy a következő idényben nem szerepelhetnek a nemzetközi porondon. Egyetlen esélyük, ha a félbeszakadt BL-t megnyerik, amennyiben az a sorozat folytatódik.

A BL vagy épp EL nélküli szezon miatt nem biztos, hogy a sztárjátékosok maradnak klub kötelékében. A legfrissebb hírek szerint Memphis Depayt is egyre inkább a távozás gondolata foglalkoztatja. A holland játékos szerződése 2021 nyarán jár le, és jó eséllyel nem fogja meghosszabbítani kontraktusát. Így a klubnak még ezen a nyáron meg kéne válnia tőle, ha pénzt szeretne látni érte.

A klub elnöke, Jean-Michel Aulas nyilatkozata sem nyugtatta meg a Lyon szimpatizánsait:

Mindent megteszek azért, hogy az olyan fontos játékosok, mint Depay maradjanak, de a jelenlegi eredmény nem hoz minket előnyös helyzetbe.

A 26 esztendős játékos ebben az idényben 18 alkalommal lépett pályára, 14 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki. Értékét a transfermarkt 44 millió euróra becsüli.