Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg megszerezte a kameruni támadót a Lyon! – hivatalos

Igaznak bizonyultak a korábbi beszámolók, miszerint a Lyon szeretné leigazolni a kölcsönben náluk játszó Karl Toko Ekambit. A támadó 4 éves szerződést kötött a francia csapattal.

Ekambit január 30-án vette kölcsön a Lyon a Villarreal együttesétől vásárlási opcióval. Volt egy kikötés, miszerint a franciák akkor aktiválhatták az opciót, amennyiben európai kupaindulást érő helyen végeznek. A koronavírus-járvány miatt viszont a francia pontvadászatot befejezettnek nyilvánították, és a Lyon csupán a 7. helyen végzett.

Ennek ellenére szerették volna megszerezni a csatárt és végül sikerült is nyélbe ütni az üzletet. Ekambit 11,5 millió euróért igazolták le, amely 4 millió euróval nőhet egyéb ösztönzőkkel. Amennyiben később eladnák a támadót, úgy az átigazolási díj 15%-a Villarrealt illeti, valamint ha idén, még szeptember 15 előtt értékesítenék Ekambit, úgy a transzfer 50%-a járna a spanyol együttesnek.

A kameruni csatár érkezése óta összesen 12 meccsen lépett pályára a Lyon színeiben, 2 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. A francia élvonal nem ismeretlen a számára, hiszen korábban már két évet lehúzott az Angers együttesénél is.