Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: Werner és Havertz is jó játékosok, de…

A jelek szerint Timo Werner és Kai Havertz megszerzéséről is lecsúszik a Liverpool, amely taktikát váltott az elmúlt hetekben az erősítéseket illetően. Erről beszélt Jürgen Klopp.

Pár napja gyakorlatilag bebizonyosodott, hogy a Liverpool lemond Timo Wernerről, aki így a Chelsea-hez kerülhet majd – habár még ők sem tudtak eddig megegyezni az RB Leipzig vezetőivel, de jó úton vannak afelé. Sőt, a Pool a frissen felkapott német támadó, Kai Havertz szerződtetéséről is lemond, kimarad az érte folyó harcból. Mondhatni a Vörösök kimondottan konzervatív átigazolási politikára álltak rá, habár kétségtelenül talán náluk szorul a legkevésbé erősítésre a játékoskeret Európában.

A Sky Sports idézte ezzel kapcsolatban Jürgen Kloppot, aki nyugalomra intett mindenkit az átigazolási szezonnal kapcsolatban.

“Rengeteg jó játékos él ezen a bolygón. Timo Werner és Kai Havertz is nagyszerű futballisták.”

“Az adódó alkalom és a megfelelő időzítés – mindennek össze kell jönnie. 6-7 héttel ezelőtt azt sem tudhattuk biztosan, hogy idén még játszhatunk-e egyáltalán. (…) Úgy csinálunk, mintha már minden rendeződött volna. Még nem rendeződött. Kihasználjuk ezt a kis lehetőséget, hogy ismét focizhassunk. Nem csinálhatunk úgy, mintha a jövőben úgyis minden rendben lenne majd.” – mondta Klopp.

A Liverpool edzője tehát szeretné jól menedzselni a jelenlegi szituációt és nem egy nagy lehetőségként tekint rá, amit ki lehetne használni a további erősödés érdekében. A Liverpool az ő irányítása alatt amúgy sem igazolgatott ész nélkül: kevés embert vettek, ugyanakkor alig volt olyan, akivel melléfogtak volna. Csak olyan játékost igazolnak le, akire tényleg szükség van. Márpedig ez a keret jelenleg pont hogy nagyon is teljesnek tűnik.

Klopp arról is beszélt, hogy a Chelsea és a Manchester United kapcsán folyamatosan olvasni lehet, hogy ezt meg azt a játékost is le akarják igazolni. A Pool kapcsán most viszont nagy a csend, mert gazdasági bizonytalanság van. Szerinte ha valaki komolyan akarja venni a jelenlegi járvány pénzügyi következményeit, egyszerűen nem működtetheti tovább a normál üzleti modellt, hiszen azt se tudni, milyenek lesznek majd a klubok bevételei. Különösen úgy, hogy egyelőre még csak nézők sem lehetnek majd ott a lelátókon. Jelenleg minden klub pénzt veszít és nem látni, mikor normalizálódhatnak majd ismét a bevételek. A Liverpool játékosai belementek a fizetésük lecsökkentésébe ebben az időszakban, a klub pedig a kármentésen dolgozik. Nincs 50-60 millió eurójuk játékosokat venni.