Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: megszerezte 31. bajnoki címét a Ferencváros – eredmények, videók

A délutáni alsóházi rangadón a Zalaegerszegnek egy félidőnyi játék is elég volt a három pont megszerzéséhez, míg este az FTC azzal a tudattal lépett pályára, hogy győzelem esetén 24 év után megvédik bajnoki címüket a zöld-fehérek.

Az első félidő egyértelműen a Kisvárdáról szólt, a hazaiak sok lövéssel próbálkoztak, de rendre pontatlanul céloztak a támadók. A felforgatott kezdőcsapattal felálló Zalaegerszeg nem tudott lehetőségeket kidolgozni, nem tudták feltörni a Kisvárda védekezését a vendégek. A félidőben hármat is cserélt a ZTE, ennek köszönhetően megváltozott a játék képe. A Kisvárda kevesebb támadást tudott vezetni, míg a Zalaegerszeg játéka felélénkült egy kicsit. Ennek a 83. percben lett meg az eredménye, Radó volt eredményes tizenegyesből (0-1). A ZTE ezután bebiztosíthatta volna a győzelmet, de végül Radó gólja is elég volt. Győzelmével nagyot lépett a bennmaradás felé a ZTE, míg a Kisvárda nehéz helyzetbe került, csak három ponttal előzik meg a már kieső helyen álló DVSC-t.

Kisvárda – ZTE 0-1 (0-0)
Gólszerző: – ill. Radó (83. – tizenegyesből)

Az első félidőben nagy taktikai csata folyt a pályán, a középső harmadban zajlott a játék, lehetőségek adódtak itt is, ott is, de kaput nem találtak a csapatok. A második játékrész elején felpörgött a Ferencváros, a 48. percben Blazic talált be (0-1),  majd az 54.-ben Skvarka is eredményes volt (0-2). A Honvéd ezután sem tudott ritmust váltani, így ezekkel a találatokkal nemcsak a három pont, hanem a bajnoki cím sorsát is eldöntötte a Fradi, hiszen győzelmüknek köszönhetően behozhatatlan előnyre tettek szert a zöld-fehérek a MOL Fehérvár előtt. Vereségével a Honvéd távol került a dobogótól.

Honvéd – FTC 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Blazic (48.), Skvarka (54.)

A forduló további mérkőzései:

Szerda:
16:55: Paks – Kaposvár (tv: M4 Sport)
19:00: DVTK – Puskás Akadémia
19:00: MOL Fehérvár – DVSC (tv: M4 Sport)
21:00: Újpest – Mezőkövesd (tv: M4 Sport)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: