Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi gólpasszal, a Barca három ponttal jelentkezett – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 31. fordulójának kedd esti mérkőzésén az FC Barcelona hazai pályán egygólos győzelmet aratott a bilbaói Athletic Club ellen.

Az első félidőben viszonylag veszélyesen futballozó Bilbao már a 4. percben problémát okozott a Barca védelmének, Marc-André ter Stegen kapus azonban résen volt az igencsak veszélyes beadásnál. A túloldalon sem kellett sokáig várni a lehetőségekre, a rendkívül aktív Lionel Messi folyamatosan zavarba hozta a vendégek hátsó harmadát, amely állta a sarat. A túloldalon egy kontraakció végén a baszkok kirobbanthatatlan támadója, Inaki Williams találta el az oldalhálót. A katalánok részéről többek között Luis Suárez előtt is adódott nagy esély, de az uruguayi csatár eltörte a labdát, így mellé lőtt. Kisebb próbálkozásokra is volt példa mindkét kapu előtt, ám a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrészben a hazai csapat beszorította ellenfelét, Messi például szabadrúgásokkal kísérletezett, veszélytelenül. Quique Setién vezetőedző három friss embere, Riqui Puig, Ivan Rakitic és Ansu Fati is jól szállt be a meccsbe – olyannyira, hogy a horvát középpályás a 71. minutumban megszerezte a vezetést a bajnoki címért küzdő alakulatnak, méghozzá Messi előkészítéséből. A hajrában ismét felélénkült az Athletic támadójátéka, a legveszélyesebb szituációnál Ter Stegen rosszul számolta ki a labda ívét, csakhogy a német portáshoz hasonlóan a rutinos Raúl Garcia is lemaradt a beadásról. Gaizka Garitano fiai nagyot küzdöttek, a Barcelona viszont megérdemelten gyűjtötte be a három pontot – legalábbis a labdabirtoklási arányból és a kapura lövési mutatókból kiindulva.

A gránátvörös-kékek ezzel ideiglenesen ismét vezetik a La Liga tabelláját, a nagy rivális Real Madrid szerdán este lép majd pályára: Zinedine Zidane egylete a Mallorcát fogadja az Alfredo di Stéfano stadion gyepén.

FC Barcelona – Athletic Club 1–0 (0-0)
Gólszerző: Rakitic (71.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Leganés 0–0 Granada
Villarreal 2–2 Sevilla
Levante 0–1 Atlético Madrid
Valladolid 1–1 Getafe

Szerda
19:30 Alavés – Osasuna
19:30 Real Sociedad – Celta Vigo (Spíler 2)
22:00 Real Madrid – Mallorca (Spíler 2)

Csütörtök
19:30 Eibar – Valencia (Spíler 2)
22:00 Betis – Espanyol (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: