Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Lazio kikapott és lemaradt a Juvétól, a Roma a hajrában győzött – videóval

Az olasz bajnokság 27. fordulójának két zárómérkőzése is tartogatott még izgalmakat. Az Atalanta legyőzte a Laziót, és a fővárosiak hátránya így négy pontosra nőtt a Juventushoz képest. Az AS Roma is felállt a hátrányából, és otthon gyűjtötte be a három pontot.

Atalanta-Lazio:

Izgalmas mérkőzést játszott egymással az Atalanta és a Lazio. A rómaiak már nagyon hamar, az 5. percben megszerezték a vezetést De Roon elképesztő öngóljával, és a 11. percben növelték is az előnyüket Milinkovic-Savic fantasztikus távolról lőtt találatával. Több helyzete is volt a vendégeknek, főleg Immobile révén, de a befejezései pontatlanok voltak. Végül a játékrész végén, a 38. percben szépített a hazai csapat, amikor Hateboer beadása után Gosens fejelt a hálóba.

A második félidőben már hatalmas fölényben játszott az Atalanta, a Laziónak pedig még kaput eltaláló lövése sem volt. Az egyenlítés a 66. percben érkezett egy szintén csodálatos távoli lövés végeredményeként Malinovsky révén, majd a 80. percben szerezték meg a vezetést és egyben a győzelmet is, amikor egy szöglet után Palomino fejelt a hálóba.

Atalanta-Lazio: 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Gosens (38.), Malinovsky (66.), Palomino (80.) ill. De Roon (5. – öngól), Milinkovic-Savic (11.)
Sárga lap: Toloi (52.), De Roon (56.) ill. Milinkovic-Savic (72.), Paric (85.)
Kiállítás: – ill. –


AS Roma-Sampdoria:

Már a 11. percben megszerezte a vezetést a Sampdoria Gabbiadini góljával, és a Roma sokáig nem is tudott egyenlíteni. A 31. percben Veretout bár betalált a hálóba, de ezt kezezés miatt később érvénytelenítették. A játékrész végül kiegyenlítetten zajlott és több gól már nem esett rajta.

A második félidő elején jobban játszott a Roma, és a 64. percben egyenlíteni is tudtak, amikor Pellegrini beadásából Dzseko tüzelt a léc alá. A 70. percben Kolarov végezhetett el a szabadrúgást jó helyről, de csak a jobb kapufát találta el. A végeredményt végül a 80. percen állította be az AS Roma Dzeko második találatával, amit Cristante tökéletes előrepassza után kapásból lőtt a hálóba.

AS Roma-Sampdoria: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Dzeko (64. 80.) ill. Gabbiadini (11.)
Sárga lap: Mkhitaryan (81.) ill. Jankto (39.), Gabbiadini (59.)
Kiállítás: – ill. –

A 27. forduló eredményei:

Hétfő:
Fiorentina – Brescia 1-1
Lecce – AC Milan 1-4
Bologna – Juventus 0-2
Spal – Cagliari 0-1

Kedd:
Genoa – Parma: 1-4
Torino – Udinese: 1-0

Szerda:
Inter – Sassuolo: 3-3
AS Roma – Sampdoria: 2-1
Atalanta – Lazio: 3-2

A bajnokság jelenlegi állása: