Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: mindössze másodszor fordult elő ez a bravúr

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz bajnokság (Serie A) utolsó előtti fordulójának szerdai játéknapján a Fiorentina együttese fölényes győzelmet aratott a Bologna ellen…

 

A Fiorentina soraiban tegnap este mesterhármast szerzett a csapat ifjú üdvössége, Federico Chiesa, akinek annak idején az édesapja, Enrico Chiesa is nagyszerű karriert futott be a Serie A-ban. Fia triplájának köszönhetően övéké mindössze a második apa-fia páros lett az olasz bajnokság történetében, melynek mindkét tagja képes volt pályafutása során a mester hármasra.

A 22 esztendős irányító a tegnapi triplának köszönhetően már 10 gólnál jár a jelenleg futó bajnoki idényben, ezzel már biztos, hogy a 2019-2020-as kiírás lesz pályafutása eddigi legjobb Serie A-s évben. Minden sorozatot figyelembe véve 11 gólnál jár, tavaly 12-ig jutott. Összességében negyedik szezonja alatt 33 találatnál jár.

Édesapja a karrierje során a Serie A-ban a Sampdoria, a Cremonese, a Parma, a Fiorentina, a Lazio és a Siena színeiben lépett pályára. Legjobb idényét éppen a Violáknál töltötte, amikor a 2000-2001-es évad során 30 mérkőzés alatt 22 találatot szállított. Mindent figyelembe véve az egykori 17-szeres olasz válogatott támadó 136 gólt szerzett az olasz első osztályban.

Őket megelőzően Valentino és Sandro Mazzola hajtotta végre ezt a bravúros teljesítményt.