Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: a Crystal Palace hórihorgas csatárát szemelték ki – sajtóhír

A Bajnokok Ligájában nagyot menetelő német együttes a Premier League-ből erősítené meg támadósorát egy norvég csatárral.


A RB Leipzig a Crystal Palace labdarúgóját, Alexander Sörloth-t szeretné leigazolni a Sky Sports értesülései szerint. A 24 éves norvég csatár szerződéséből már csak egy év van hátra, így olcsóbban is megszerezhető lenne a piaci árához képest.

Gulácsi Péter együttese azért szemelte ki pont őt, mert még a jelenleg az AS Romától kölcsönben szereplő Patrik Schick játékához hasonló Sörloth stílusa. A lipcseiek trénerének, Julian Nagelsmann-nak pedig mindenképpen kell egy ilyen stílusú támadó a hírek szerint. Azonban a cseh játékos nem valószínű, hogy végleg a németekhez kerül, ennek következtében jöhetett szóba a norvég válogatott támadó.

Sörloth az elmúlt szezont a Trabzonspornál töltötte kölcsönben, ahol minden versenysorozatot figyelembe véve 49 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 33 gólt és 11 gólpasszt jegyzett. Ennek tudatában nem is meglepő, hogy Nagelsmann le szeretné őt igazolni.

Jelenlegi piaci értéke 20 millió euró a 22-szeres norvég válogatott támadónak, azonban ettől valamivel olcsóbban is megszerezhető annak tudatában, hogy már csak egy év van hátra a szerződéséből.