Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Két mérkőzés, 15 találat, Szalai gól! – videóval

Péntek este megkezdődtek a Német Kupa küzdelmei két mérkőzéssel, amelyeken összesen 15 gól esett. Az egyik találat szerzője a Mainz csatára, Szalai Ádám volt, aki nagyon fontos pillanatban zörgette meg a hálót.

A Német Kupa első körében a Braunschweig és a Hertha Berlin csapott össze egymással, ahol egyértelműen a vendégek voltak az esélyesebbek. Ez azonban a pályán nem mutatkozott meg, hiszen 17 percet követően már 2-0-ra vezetett a Braunschweig. A félidő közepén egyenlíteni tudott a berlini gárda, de a szünetre mégis hazai előnnyel vonulhattak a felek. A második játékrészben megint összejött az egyenlítés a fővárosiaknak, de egy perccel később ismét hátrányban voltak, ami később megduplázódott. A meccs végén már csak a szépítés jött össze, így a Hertha már az első fordulóban búcsúzni kényszerült a hazai kupaküzdelmektől.

Braunschweig – Hertha Berlin 5-4 (3-2)
Helyszín: Eintracht-Stadion Vezette: Tobias Stieler
Gólszerzők: Kobylanski (1′, 44′, 66′), Mittelstadt (17′ öngól), Abdullahi 73′) ill. Lukebakio (22′, 83′), Cunha (29′), Pekarik (65′)

Ezen a napon még egy mérkőzést rendeztek, amely nem volt ennyire gólgazdag, “mindössze” hatszor rezdültek a hálók.  A negyedosztályú TSV Havelse gárdája látta vendégül a Mainzot, ahol Szalai Ádám a kispadon kapott helyet. A magyar válogatott támadót végül kénytelen volt beküldeni edzője, ugyanis a hazaiak 1-0-ás előnnyel vonulhattak a félidei eligazításra, és előnyüket egészen az 57. percig tartották. A 61. minutumban állt be Szalai, aki a 77. percben, még mindig 1-1-es állásnál kulcsfontosságú gólt szerzett. Ezt követően sikerült megtörni a negyedosztályú gárdát és a végére nagyon simának tűnő győzelmet aratott az élvonalbeli csapat.

TSV Havelse – Mainz 1-5 (1-0)
Helyszín: Opel Arena Vezette: A. Aarnink
Gólszerzők: Plume (17′) ill. Mateta (57′, 79′, 90′), Szalai (77′), Quaison (86′)

Szalai Ádám gólja: