Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligán belül váltott klubot a Fiorentina középpályása – HIVATALOS

A szombat esti órákban jelentették be hivatalosan, hogy a Fiorentina egykori korosztályos válogatott középpályása a Hellas Verona együtteséhez került…

 

A két érintett csapat a szombat esti órákban erősítette meg, hogy a Marco Benassi az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina csapatától a következő idényre vételi opcióval a Hellas Verona együtteséhez került kölcsönben.

A 26 éves középpályás annak idején az Inter nagy tehetsége volt, a milánóiak saját nevelésű játékosaként a 2012-2013-as szezonban mutatkozhatott be a Nerazzurri színeiben a profik közt. Két évvel később azonban a Torino csapatához került, ahol 2014 és 2017 között minden sorozatot figyelembe véve 98 mérkőzésen lépett pályára. Ugyanennyi időt töltött és szinte ugyanennyi meccset játszott legutóbbi állomáshelye, a Fiorentina színeiben is, az elmúlt három szezon alatt 95 találkozón húzhatta magára a Violák szerelését, azonban a 2019-2020-as idényre megújuló együttesben már csupán 18 bajnokin számoltak vele.

Benassi neve a továbbiakban sem szerepelt a firenzei csapat terveiben, amely legutóbb Giacomo Bonaventurát szerződtette a középpályára. Ugyanakkor a Hellas soraiban megkaphatja magának a lehetőséget, emlékezhetünk rá, hogy Ivan Juric csapata egy évvel ezelőtt újoncként kellemes meglepetésre a bajnokság kilencedik helyén végzett úgy, hogy egészen a végsőkig üldözték a nemzetközi kupaszereplést érő helyezéseket.