Döntött támadójáról a Juventus – HIVATALOS

Az elmúlt hetek irányváltásait és sajtóinformációit abszolút nem számított meglepetésnek, hogy a Juventus együttese a csütörtöki napon megerősítette, hogy felbontotta rutinos támadója szerződését…

A Juventus együttese a csütörtök esti órákban megerősítette, hogy közös megegyezéssel felbontotta Gonzalo Higuaín még egy évig érvényes szerződését a csapattal, amely a klub számára 18.3 millió eurós kiadással járt.

Andrea Pirlo kinevezése után nem sokkal kiderült, hogy a Juventus csapata jövőben nem számít rutinos argentin csatár szolgálataira, és eladósorba helyezte őt. Azonban potenciális vásárló nem volt Higuaínért, így a torinói klub kénytelen volt szerződést bontani vele, hogy átigazolhasson az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatához. Fabrizio Romano korábbi értesülései szerint évi 7.5 millió eurós fizetés mellett két évre szóló megállapodást fog megkötni új kenyéradójával. Ezáltal a David Beckham által vezetett együttes Blaise Matuidi után rövid időn belül már a második játékost igazolja a torinói klubtól.

A 32 esztendős támadó annak idején az argentin River Plate neveléseként 2007-ben 12 millió euró ellenében igazolt a Real Madridhoz, ahol 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a “királyi gárda színeiben. Ezt követően lassan Olaszország felé vette az irányt: három szezont töltött a Napoli alkalmazásában, s a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron az ősi rivális Juventus szolgálatába szegődött 90 millió euró elleében. Első szezonjában szállított 32 találatát nem tudta megismételni a rekordbajnoknál, kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, a legutóbbi kiírásban 11 gólig jutott.