Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mainz: Szalai Ádám és ügyvédje bírósághoz fordul

Az elmúlt napokban röppent fel a hír, miszerint a Mainz nem számít már Szalai Ádám játékára. Azóta már a szurkolók is kifejezték ellenérzésüket a döntéssel kapcsolatban, most pedig a játékos ügyvédje fordul a bírosághoz az ügyben. 

Mint ismeretes, a Bundesligában szereplő Mainz szakmai okokra hivatkozva kitette Szalai Ádámot a felnőtt csapat keretéből, ám azóta a német Bild arról számolt be, hogy spórolási szándékkal hozták meg ezt a döntést, mivel a koronavírus-járvány miatt rossz helyzetbe kerülő klub egyszerűen csak nem akarja fizetni Szalai fizetését.

Ennek nyomán Szalai és az ügyvédje úgy döntött, hogy a munkaügyibírósághoz fordulnak.

“Így igaz, vasárnap a mainzi munkaügyi bírósághoz fordultunk, hogy kötelezze a klubot arra, hogy Szalai Ádám azonnali hatállyal visszatérhessen az első csapat edzéseire”

 idézi a Bild a játékos képviselőjét, Markus Schützöt.

A német lap úgy tudja, hogy a bíróság október 8-ra ki is írta az első tárgyalási napot. A Mainz október 5-ig tehet eleget Szalaiék kérésének, ha viszont bíróságra elé kerül az ügy, akkor a német klubnak munkajogi szempontból is értelmezhető érvekkel kell majd alátámasztania döntését.