Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Conte már a több középpályásnak is örül

Minek után az Atalanta vezetőedzője, Gian Piero Gasperini is a bajnokesélyesek közé sorolta az Intert, az utóbbi klub mestere is pozitívan nyilatkozott a csapata kilátásait illetően. Antonio Conte szerint most sokkal jobb helyzetben vannak, mint az elmúlt egy évben bármikor.

Izzadtságszagú, de megérdemelt győzelmet aratott hétvégén az Inter. A milánóiak a szezon kezdéseként a Fiorentina ellen tudtak nyerni, ám nem sokat pihenhetnek, lévén holnap este már az újonc Beneventohoz látogatnak. A campaniai meccsen pedig várhatóan egyetlen hiányzója lesz csak az Inter keretének: Matías Vecino a sérült térdével továbbra is kényszerpihenőn van.

A szerdai meccs felvezetéseként már meg is tartotta szokásos sajtótájékoztatóját Conte edző. Az újságírók pedig arról érdeklődtek elsősorban, hogy mire lehet számítani a csapattól, hogy végre szinte olyan keret állt össze a keze alatt, amelyhez a klub lehetőségei adottak:

„A tavalyi évhez képest egyes játékosok távoztak, míg mások pedig érkeztek. Megint mások visszatértek kölcsönből, így számszerűen főleg a középpályán, összehasonlítva a tavalyival, amikor annyi sérüléssel kellett megküzdenünk, több játékosunk van. Most jobban le van védve a középpálya, és ezt fontosnak tartom. Remélem, hogy minden játékos a rendelkezésünkre fog állni, és szerencsésebbek leszünk, mint az előző szezonban.”

– fejezte ki reményeit a hosszú és tömör szezon előtt Antonio Conte.

Érdekességképpen: az Inter játékosaira alapvetően harmincnyolc bajnoki meccs vár garantáltan, plusz hat-tizenhárom Bajnokok Ligája/Európa-liga fellépés, illetve az olasz kupában hét meccset is játszhatnak a végső sikerért. A keret többsége pedig hazája válogatottjában is érdekelt. Magyarán akár hatvan feletti mérkőzésszám is kijöhet az idény végére egy-egy labdarúgó esetében.