Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Barcelona ideiglenes elnöke

Josep Maria Bartomeu lemondása után eldőlt, hogy a következő választásig ki fogja ideiglenesen ellátni az elnöki jogköröket a Barcelona csapatánál…

A Barcelona szerdai bejelentése értelmében a következő elnökválasztás idejéig a gazdasági bizottság vezetője, Carles Tusquets fogja ellátni az elnöki feladatokat a klub élén.

A tervek szerint márciusban tartják meg a következő elnökválasztást, s mostanáig heten jelezték, hogy versenybe szállnak az elnöki tisztségért, köztük Joan Laporta, aki 2003 és 2010 között már betöltötte a posztot, vezetése alatt négy bajnoki címet két BL-címet nyert az együttes – és Bartomeuval ellentétben – még mindig hatalmas népszerűségnek örvend a szurkolók körében.

Bartomeu a 2014-es regnálása óta rengeteg kritikát kapott, hiszen a katalán óriás évek óta nem tudott kimagasló eredményt elérni nemzetközi szinten, ráadásul a méregdrágán igazolt játékosok többsége nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Sokak szemében a hab volt a tortán, hogy az elnök miatt a klub legendás játékosa, Lionel Messi nyáron benyújtotta a távozási szándékát, melyet később az elnök elutasított, az argentin klasszis pedig beletörődött sorsába, és még egy szezonra maradt a klubnál, mert nem akar pereskedni a Barca ellen.

A lemondásához végül az vezetett, hogy a klubtagok bizalmatlansági szavazást készültek tartani ellene, ezt pedig nem akarta hagyni, saját elmondása szerint az idősebb szavazók egészségének védelme érdekében.