Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Dortmund és a Bayern holtversenyben a táblázat élén

A 6. fordulóhoz érkezett a német bajnokság, a Bayern München és a Dortmund pedig simán húzták be a győzelmet szombat délután.

Kimondottan könnyű mérkőzés várt a Dortmundra és a Bayern Münchenre is: előbbi a Bielefeld otthonába látogatott, utóbbi pedig Kölnben vendégszerepelt. Hasonlóság a két találkozó között, hogy a favoritok dominálni tudtak a mezőnyben és összességében simán húzták be a győzelmet – emellett pedig nem is kellett nagyon kifárasztaniuk a játékosokat.

A címvédő Bayern rögtön az elején előnybe került – igaz, volt egy kis szerencséjük is ebben. A 13. percben egy beívelt labdát Gnabry fejelt volna a kapu elé, ám a játékszer elakadt a menteni igyekvő védő kezében. Büntető következett, amit Thomas Müller gond nélkül bevágott; innentől pedig még simábban tudta kontrollálni az eseményeket Hansi Flick csapata. A szünet előtt ráadásul Gnabry maga is megvillant: volt egy kis területe, befelé vezette a labdát, majd Robbent idézve a kapuba lőtt. Így már féltávnál 2-0-ra ment a Bayern, a folytatásban nem kellett megerőltetniük magukat. A Köln a második játékrészben sokkal több teret kapott a kibontakozásra, de a vendégek szépen kontrollálták az eseményeket. Igaz ez még akkor is, ha a 82. percben betalált a Köln. Thielmann lövése Drexler lábán pattant meg és került a kapuba – elsőre egyértelműen lesnek tűnt, ám hosszas videózás után végül megadták a gólt. Ez volt az első kapura tartó haza próbálkozás a mérkőzésen. A Bayern viszont így is nyert, minimális erőkifejtéssel.

A Dortmund egy fokkal nehezebben boldogult, de nekik sem kellett aggódniuk. Annyival ment körülményesebben az ő soruk, hogy az első félidőben nem sikerült betalálniuk, gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a felek. A fordulás után nem sokkal viszont egy szögletet követően nekik is meglett a hőn áhított gól. Sancho beadása után Hummels érkezett középen, az 1-0-ás állás pedig megpecsételte a Bielefeld sorsát. Sőt, a 71. percben Reus beadása után Hummels szerzett egy akciógólt is, így az ő duplájával kényelmes előnybe kerültek a sárga-feketék. Ezek után sorozatos dortmundi cserék következtek, majd Lucien Favre legénysége szépen lepörgette a hátralévő perceket.

Köln – Bayern München 1-2
G.: Müller (13. – büntető), Gnabry (45+1.), Drexler (82.)

Bielefeld – Borussia Dortmund 0-2
G.: Hummels (53., 71.)

A 6. forduló további eredményei

Péntek
Schalke 04 – VFB Stuttgart 1-1

Szombat
Augsburg – Maninz 3-1
Frankfurt – Werder Bremen 1-1

A 6. forduló további programja

Szombat
18:30: Mönchengladbach – RB Leipzig (tv: Sport 1)

Vasárnap
15:30: Freiburg – Leverkusen (tv: Sport 1)
18:00: Hertha BSC – Wolfsburg (tv: Sport 1)

Hétfő
20:30: Hoffenheim – Union Berlin (tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása