Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: három büntetővel és egy öngóllal kapott ki a Real Madrid – videóval

A La Liga 9. fordulóját a Valencia-Real Madrid rangadó zárta, és egy igen izgalmas és büntetőben gazdag mérkőzést játszottak a csapatok. Bár a fővárosiak megszerezték a vezetést, egy tizenegyes után szétestek, amit egy öngól és még két másik büntetőből lőtt gól követett. Zidane ilyen sok gólt egy csapattól sem kapott még a Real élén, az pedig különösen rossz ómen az amúgy sem igazán jól futballozó csapatának, hogy a négy gólból három tizenegyes volt.

Az első játékrész elején nagyon nyomott a Real Madrid, és folyton azt kereste, hogy hol tudna támadást indítani. Sajnos leginkább csak beadásokkal operáltak, amik mind Domenech kezében kötöttek ki. Aztán a 23. percben egy távoli lövésből mégis megszerezte a vezetést a Real Madrid. Marcelo passza után Karim Benzema három védő közül a bal felsőbe lőtt nagyjából 19 méterről. Ezután kezdődött azonban a madridiak mélyrepülése. A 29. percben Lucas Vazquez ért bele kézzel Gaya bal oldali beadásába a tizenhatoson belül, amiért a Valencia tizenegyest kapott. Carlos Soler állt a labda mögé, de a lövést védte Courtois, majd a kipattanót a kapufára vágta, az újabb kipattanót pedig Musah lőtte a léc alá. Azonban a játékvezető a VAR segítségével érvénytelenítette a büntetőt, mert a gólt szerző játékos bemozdult. Soler így újra lőhette a tizenegyest, amit most rögtön belőtt a hálóba, ezzel kiegyenlítve csapatának. A Valencia egyre jobb lett, és a 43. percben már a vezetést is megszerezték Varane hatalmas hibáját követően. Kang-In jobb oldali beadását a francia védő maga sodorta a gólvonalra, Courtois is hiába vetődött, a labda mellé ütött, Varane pedig mentés helyett a kapuba pöckölte a játékszert.

A második félidő is ugyanolyan szörnyen folytatódott a Real Madrid számára, mint ahogy az első befejeződött. Az 51. percben újabb büntetőt kapott a Valencia, miután Marcelo elkaszálta Maxi Gomezt a tizenhatoson belül. Ismét Soler állt a tizenegyesponthoz, és most sem hibázott, Courtois keze alatt került a hálóba a labda. Az 57. percben ott lehetett volna egy szépítési lehetőség a Real Madrid előtt, amikor Domenech kiütötte Valverde lövését, a kipattanót pedig az ötös bal sarka elől az égbe lőtte Vinícius. A 61. percben azonban a harmadik tizenegyesét is megkapta a Valencia, most Ramos kezezett teljesen egyértelműen a tizenhatoson belül. Ahogy eddig is, most is Carlos Soler állt oda elvégezni, és a három közül talán a legjobb tizenegyesgólját szerezte. A Real Madrid próbálkozott még támadásokkal a végéig, de ezek mind beadásokkal végződtek, amik vagy Domenech kezében végezték, vagy a kapu mellett. Zidane hiába cserélt be két másik támadót is miután Benzema megsérült, senki nem tudott már itt gólt lőni “rózsaszín” mezben. A Valencia meg köszönte szépen, neki ez a négy gól is elég volt.

Valencia – Real Madrid: 4-1 (2-1)
Helyszín: Mestalla stadion (Valencia) Vezette: Gil Manzano
Gólszerzők: Soler (29. – büntetőből, 51. – büntetőből, 61. – büntetőből), Varane (43. – öngól) ill. Benzema (23.)
Sárga lap: Racic (41.), Sanmartin (84.), Domenech (86.) ill. Marcelo (52.), Ramos (62.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Domenech, Gaya, Sanmartin, Gabriel, Wass, Cserisev (Lato, 77.), Racic, Soler, Musah (Jason, 87.), Maxi Gomez (Sobrino, 87.), Kang-In (Gameiro, 81.). Vezetőedző: Javi Gracia

Real Madrid: Courtois, Lucas Vazquez, Varane. Ramos, Marcelo, Modric, Valverde (Kroos, 76.), Isco (Isco, 83.), Asensio (Rodrygo, 64.), Vinícius Junior (Ödegaard, 64.), Benzema (Mariano, 76.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

A forduló eredményei:

Péntek:
Elche – Celta Vigo: 1-1

Szombat:
Huesca – Eibar: 1-1
Barcelona – Betis: 5-2
Sevilla – Osasuna: 1-0
Atlético Madrid – Cadíz: 4-0

Vasárnap:
Getafe – Villarreal: 1-3
Real Sociedad – Granada: 2-0
Levante – Alaves: 1-1
Real Valladolid – Athletic Bilbao: 2-1
Valencia – Real Madrid: 4-1

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: