Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németország: A Real klasszisa szerint ‘futball-leckét’ kaptak!

Érthető módon, önkritikus véleményt fogalmazott meg Toni Kroos a német válogatott spanyolországi megsemmisítő verségét követően. 

A Real Madrid rutinos kiválósága nem kereste a szavakat, egyszerűen úgy fogalmazott, hogy futball-leckét kaptak egy kiváló csapattól.

“Nagyon fájó a vereség. Védekezésben jóformán sehogy sem teljesítettünk, a spanyol pedig futball-leckét adtak nekünk abból, hogyan is kell a labdával vagy a labda nélkül futballozni.” – Idézi a csalódott Kroos rövid, ám annál velősebb véleményét a találkozóról a német ARD.

A németek egyébként elismerték, hogy katasztrofális estélyük volt, amire nehéz magyarázatot találni. Serge Gnabry szerint például bármennyire is fájó kimondani, a spanyolok még ilyen különbséggel is abszolút megérdemelten nyertek.

“Semmi nem működött, egyszerűen tanácstalanok voltunk. Próbáltuk egymást felhozni, de még ez sem sikerült. Spanyolország ilyen arányú győzelme is teljesen megérdemelt. Talán ez a találkozó megmutatta, hol is tartunk igazából. El kell gondolkoznunk ezen. Most lesz időnk minderre, és a lehető legjobbat kihoznunk a helyzetünkből!” – Így a Bayern kiválósága.

Érdekesség, hogy a Kroos által említett futball-lecke helytálló kifejezés, már csak azért is, mert Németország 1958 óta nem kapott hat gólt tétmérkőzésen (Akkor Franciaország ellen – a szerk.).