Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: a világbajnoki szereplésben is segíthet a csoportelsőség

A magyar válogatott számára az előző Nemzetek Ligája-kiírásban elért eredmények fontosak voltak az Európa-bajnoki kijutás szempontjából, és a mostani sorozat végeredménye is segíthet a következő világbajnoki kvalifikáció során…

Ma este a magyar válogatott Törökország ellen lép pályára utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésén a 2020-as sorozatban. Győzelem esetén Marco Rossi legénysége megnyerheti a csoportját abban az esetben, ha közben a velünk azonos pontszámmal álló orosz válogatott kevesebb pontot szerez Szerbia ellen – ha marad a pontegyenlőség, a jobb egymás elleni eredmény Oroszországnak kedvez.

A december 7-én kisorsolásra kerülő európai világbajnoki selejtezőcsoportok kihúzásánál Magyarország a várakozások szerint a harmadik kalapba nyert besorolást. A vb-selejtezők során a tíz csoport győztese automatikusan kijut a 2022-es katari tornára, a csoportmásodikok pedig pótselejtezőt vívnak. Továbbá az NL-ben a két legtöbb pontot szerző olyan csapat is pótselejtezőt játszhat, aki a selejtezőcsoportjában legfeljebb harmadik helyen végzett.

A magyar válogatott utoljára 1986-ban szerepelt világbajnokságon, most azonban története során először egymás után két Európa-bajnokságra is kijutott, ami bizakodásra adhat okot.

Nemzetek Ligája, B liga, a 3. csoport aktuális állása