Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az Everton – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 10. fordulójának szombati játéknapjának kora esti mérkőzésén a Leeds United okozott meglepetést Liverpoolban.

Igazán izgalmas mérkőzést játszott egymással a két együttes, mindkét oldalt megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre, azonban egyetlen gól döntötte a három pont sorsát. A 7. percben egy belőtt labdára érkezett Doucorué, azonban Illan Meslier hatalmas bravúrral védeni tudott. A 10. minutumban Raphinha vezette rá a védelemre a labdát, majd Harrison elé tálalt, aki viszont kissé megijedve a kifutó Pickford és a kapu mellé gurított. A 21. percben az Everton védelme is kellett ahhoz, hogy végül Patrick Bamfordhoz kerüljön a labda, a támadó viszont közvetlen közelről nem tudta értékesíteni óriási helyzetét, amelyet a hazaiak hálóőre, Pickford órási bravúrral tudta védeni. A 29. minutumban két nagy esély is volt a vendégek előtt, de először Pickford ment megint órásit, majd Godfrey vágta ki a gólvonalról a labdát. A 39. minutumban a hazaiak védője, Mason Holgate találhatott volna be egy szabadrúgást követően, de Meslier állta a sarat. Majd a játékrész végén Harrison fejjel zörgette meg a kapufát egy beadást követően. Izgalmas első félidőt követően mégis 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő már nem volt ennyire izgalmas, ott egészen a 79. percig kellett várni egy igazán komoly lehetőségre, amiből gól is lett, Raphinha tologatta a labdát a kígyótéren, majd gondolt egyet és ellőtte, ami meglepte Pickfordot és a bal alsóban kötött ki. Ezzel az Ancelotti-Bielsa párharcot az argentin nyerte, amivel a 11. helyre lépett fel a Leeds, míg az Everton csak a 6. pozíciót foglalja el köszönhetően a hetek óta tartó rossz formájának.

Everton – Leeds United 0-1 (0-0)
Játékvezető: C. Kavanagh, Helyszín: Goodison Park (Liverpool)
Gólszerzők:ill. Raphinha (79.)

A forduló további mérkőzései
Péntek
Crystal Palace – Newcastle United 0-2

Szombat
Brighton – Liverpool 1-1
Manchester City – Burnley 5-0
21:00 West Bromwich – Sheffield (Digi Sport 3)

Vasárnap
15:00 Southampton – Manchester United (Digi Sport 2)
17:30 Chelsea – Tottenham (Spíler 1)
20:15 Arsenal – Wolves (Spíler 1)

Hétfő
18:30 Leicester – Fulham (Digi Sport 2)
21:00 West Ham – Aston Villa

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye