Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kevés helyzet és pontosztozkodás a manchesteri rangadón! – videóval

A Bajnokok Ligája blama után rögtön egy komoly rangadó várt a Manchester Unitedre a városi rivális City ellen. A Leipzig elleni találkozóhoz képest a United védelme jóval stabilabban működött, amit Guardiola legénysége nem tudott feltörni.

Komoly nyomást helyezett ellenfelére a City már a mérkőzés első percétől. A Unitednek sokszor a saját térfelét sem sikerült átlépnie a labdával. A 20. percben Sterling előtt adódott egy komoly lehetőség, viszont a védelem blokkolni tudta a kísérletét. 10 perccel később Maguire tudott veszélyeztetni egy szögletet követően, de kísérlete elkerülte a kaput. A 35. minutumban Mahrez került hatalmas ziccerbe, de Gea viszont jól zárta a szöget és védeni tudott.

A második játékrész első komoly helyzetéig a 68. percig kellett várni. Ekkor De Bruyne került lövőhelyzetbe, ám Maguire az utolsó pillanatban odaért és blokkolni tudott. A rendes játékidő utolsó percében még Fernandes veszélyeztetett egy távoli lövéssel, azonban ez a kísérlet elkerülte Ederson kapuját. Összességében a városi rangadó nagyon kevés lehetőséget hozott, a City valamivel többet tett a 3 pont megszerzéséért, de ez nem járt eredménnyel, így mindkét fél egy ponttal gazdagodott.

Manchester United – Manchester City 0-0 (0-0)
Helyszín: Old Trafford Vezette: C. Kavanagh
Gólszerző: -ill.-
Sárga: Maguire (79.) ill. Fernandinho (87.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester United: de Gea – Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka – Fred, Pogba, McTominay, Fernandes – Greenwood (Martial 74.), Rashford Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Dias, Cancelo – Rodri, Fernandinho, Mahrez (Torres 67.), De Bruyne, Sterling – Jesus Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 12. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Leeds United 1-2 West Ham United

Szombat:
Wolves 0-1 Aston Villa
Newcastle 2-1 West Brom
21:00 Everton – Chelsea (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
13:00 Southampton – Sheffield United (Tv: Spíler 1)
15:15 Crystal Palace – Tottenham (Tv: Spíler 1)
17:30 Fulham – Liverpool (Tv: Spíler 1)
20:15 Arsenal – Burnley (Tv: Digi Sport 2)
20:15 Leicester – Brighton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: