Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Cristiano Ronaldo mérföldkőhöz érkezett

Az olasz rekordbajnok Juventus két évvel ezelőtt hajtott végre az újkori labdarúgás történetének egyik legnagyobb átigazolását az ötszörös aranylabdás portugál klasszis megszerzésével…

2018-as leigazolása óta Cristiano Ronaldo immár a Juventus csapatában is bizonyította rátermettségét, és a környezetváltozás ellenére az olasz bajnokságban (Serie A) is hozzá a tőle megszokott gólgyártást, a torinói gárda soron következő bajnokiján pedig már a 100. fellépését játszhatja a klub színeiben.

A 35 esztendős klasszis ugyan az olasz klub színeiben “csak” a hazai porondon tudott sikereket elérni, a klub és az általa remélt Bajnokok Ligája-sikerrel adós maradt, annak ellenére maradt a klub alkalmazásában, hogy már múlt nyáron szóba került az átigazolásának lehetősége. Biztosak lehetünk azonban benne, hogy amennyiben a Juve a 2020-2021-es idényben sem ér fel Európa trónjára, akkor jövő nyáron ismét szóba fog kerülni a világsajtóban CR7 klubváltása, de erre egyelőre még van esélye, hiszen a Barcelona legyőzésével megnyerte csoportját.

Ronaldo az eddigi 99 tétmeccse alatt 77 gólt szállított a “Zebramezesek” színeiben, a bajnokságban 70 mérkőzésen 60-szor volt eredményes, a 2020-2021-es kiírásban hat meccsről nyolc találattal bír. A Genoa elleni, kora esti összecsapáson a várakozások szerint az egész idényben mellőzött Paulo Dybala lehet a társa a csatársorban Alváro Morata eltiltásából kifolyólag.

A Juventus gárdája ugyan veretlen, de tíz forduló után csak az ötödik helyen tanyázik a Serie A aktuális kiírásában öt-öt győzelem és döntetlen jóvoltából.