Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megint pontot vesztett az Arsenal – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) hétközi, 13. fordulójában a keddi mérkőzéseket követően a 19 órai találkozókkal vette kezdetét a szerdai játéknap…

Az Arsenal és a Southampton egy eseménydús mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent egymással. Az első negyedórával végeztével az idegenben is bátran játszó “Szentek” a londoniak egykori kiválósága, Theo Walcott találatával kerültek lépéselőnybe, aki egy kiugrás végén zseniálisan emelte át Leno kapust. A korai hátrányba kerülés után az “Ágyúsok” igyekeztek fokozni a tempót, mezőnyfölényük azonban ritkán párosult helyzetekkel, Pépé és Ceballos próbálkozásai egyaránt kudarcba fulladtak. Röviddel a térfélcserét követően Nketiah átadásából az első számú gólfelelős, Pierre-Emerick Aubameyang egyenlítette ki a mérkőzés állását. Kisvártatva azonban Arteta mester legénysége tíz főre fogyatkozott, miután Gabriel öt perc alatt két sárgát begyűjtve kigolyózta magát a mérkőzésből. Emberhátrányban az Arsenal egyetlen célja az eredmény megtartása lehetett, ami végül sikerült, ám a gárda november 1. óta továbbra is veretlen a hazai fronton és továbbra is csak a dicstelen 15. pozícióban tanyázik. Ezzel szemben a Soton változatlanul erőn felül teljesít és jelenleg a harmadik pozíciót birtokolja.

Arsenal – Southampton 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Aubameyang (52.) ill. Walcott (18.)
Kiállítva: Gabriel (63.), ill.

 

A közvetlen élmezőnyt üldöző csapatok egymás elleni összecsapásán az Everton félidőnkénti egy-egy találattal idegenben múlta felül 2-0-ra a Leicester City együttesét. Carlo Ancelotti legénységét az első etap derekánál Richarlison megérdemelten juttatta vezetéshez. Ezt követően is a liverpooliak maradtak lendületben, a hazaik jobbára csak szenvedtek, és nem sokkal a szünet előtt Schmeichelnek bravúrt kellett bemutatnia Calvert-Lewin próbálkozásánál. A nagyobb helyzetek a második félidőben is az Everton előtt adódtak, és az utolsó húsz percen belül Mason Holgate egy kipattanó értékesítésével bevitte csapata második gólját. Az utolsó pillanatokig rohamozó “Rókák” a finisben Perez révén szereztek egy érvénytelen gólt, melyet a videóbíró nézett vissza, így még a szépítés sem jött össze számukra. A két kék-fehér csapat közül a Leicester már csak egyetlen ponttal áll jobban a negyedik helyen az ötödik Evertonnál.

Leicester City – Everton 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill. Richarlison (21.), Holgate (72.)

 

A 13-14. helyen tanyázó Leeds United és Newcastle United csatáját előbbi 5-2-re nyerte. A találkozó szorosnak indult, a “Szarkák” 1-0-ra még vezettek, 2-2-nél pedig kiegyenlítettek a második játékrész derekánál, azonban az utolsó negyedórán belül Marcelo Bielsa fiai három megválaszolatlan találat helyeztek el és a végére sima különbséggel diadalmaskodtak. A Leeds soraiból az öt gólt öt különböző játékos szerezte, két vereség utáni első győzelmükkel pedig aktuális legyőzöttjük elé kúsztak fel a tabellán.

Leeds United – Newcastle United 5-2 (1-1)
Gólszerzők: Bamford (35.), Rodrigo (61.), Dallas (77.), Alioski (85.), Harrison (88.), ill. Hendrick (26.), Clark (65.)

 

A 13. forduló eddigi eredményei

Wolverhampton – Chelsea 2-1
Manchester City – West Bromwich Albion 1-1
Arsenal – Southampton 1-1
Leeds United – Newastle United 5-2
Leicester City – Everton 0-2

A 13. forduló további programja

Szerda:
21:00: Fulham – Brighton & Hove Albion
21:00: Liverpool – Tottenham (tv: Digi Sport2)
21:00: West Ham United – Crystal Palace (tv: Spíler1)

Csütörtök:
19:00: Aston Villa – Burnley (tv: Digi Sport1)
21:00: Sheffield United – Manchester United (tv: Digi Sport1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye