Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött vezetőedzőjéről a PSG – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egybehangzó sajtóértesülések szerint a Paris Saint-Germain együttese kirúgta vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt, akinek utódja minden bizonnyal a Tottenham korábbi menedzsere lesz…

A Paris Saint-Germain a kedd délelőtti órákban végre hivatalos is bejelentette, amit a sajtó már karácsony előtti kész tényként kezelt, s a francia klub menesztette Thomas Tuchelt a vezetőedző posztjáról.

A 47 éves német szakember 2018 májusa óta irányította a francia sztárcsapatot, és bár a bajnoki címet minden évben magabiztosan besöpörték, nemzetközi szinten a 2020-as Bajnokok Ligája-döntőnél magasabbra nem értek. A francia sajtó beszámolói szerint a brazil sportigazgató és Tuchel a klub átigazolási politikájában sosem volt közös nevezőn, így teljesen érthető a váltás.

A nemzetközi sajtóbeszámolói szerint az élő szerződéssel kirúgott Tuchel 6 millió euró összegű végkielégítést kaphat klubjától. A német lapok pedig már arról számoltak be, hogy a munkanélkülivé váló mester neve a gödörbe kerülő Chelsea együttesénél merült fel.

Egybehangzó várakozások szerint Tuchel utódja a francia csapatot korábban már játékosként szolgáló Mauricio Pochettino lesz a PSG kispadján, aki utoljára a Tottenham csapatánál dolgozott.