Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadta brazil védőjét az AC Milan – HIVATALOS

Az érintett csapatok a hétfő délutáni órákban erősítették meg, hogy az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan csapatának tehetséges védője a következő időszakban a török bajnoki címvédőnél szerepelhet kölcsönben…

 

Az AC Milan együttese a hétfői napon közölte, hogy a következő 18 hónapra kölcsönadta a török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Basaksehir csapatának kevés lehetőséghez jutó brazil középhátvédje, Léo Duarte játékjogát.

A 24 éves védő 2019 nyarán mintegy 10 millió euró ellenében szerződött a Rossonerihez nevelőcsapatától, a patinás brazil Flamengo együttesétől, miután számtalan európai érdeklődő közül fogadta el az olasz klub ajánlatát. Duarte azonban sem az előző, sem pedig a jelenlegi idényben nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának, a milánóiaknál eltöltött másfél idény alatt mindössze hét bajnokin és két Európa-liga találkozón jutott lehetőséghez. Egyelőre alkalma sem volt a bizonyításra, így bizonyára a kölcsön alatt a török ligában több percet kaphat és adott esetben megmutathatja oroszlánkörmeit.

Duarte kölcsönszerződése vételi opciót is tartalmaz 2022 nyarán, amikor várhatóan a felek majd újra fogják tárgyalni a játékos további sorsát.