Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: másodosztályú csapat ejtette ki a Sassuolót, kiváló futballal jutott tovább az Atalanta – Videóval

Az olasz labdarúgó Kupa nyolcaddöntőjében a Sassuolo egy másodosztályú csapat, a SPAL ellen próbálta meg kivívni a továbbjutást, míg az Atalanta a Cagliari együttesét fogadta.

A hazaiak az első játékrészt végig uralták és többször is eljutottak a vendégek kapujának az előterébe, de igazán nagy lehetőségük csak egy volt, amikor Djuricic egy kipattantót közvetlen közelről a kapufára lőtt, így 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A szerb középpályás ismét főszereplő, ezúttal a második félidő elején, amikor egy csúnya belépőt követ el, amelyet a játékvezető, Camplone visszanézett videón, ezt követően pedig kiállította Djuricicet. Alig telt el egyetlen perc és a SPAL ki is használja emberelőnyét. Deck cselezte be magát a bal szélen, majd a centerezést követően Missirolinak passzolt, a támadó pedig volt csapata ellen egy érintéssel betalált (0-1). Nem sokkal később D’Alessandro is a bal oldalról adhatott be, ami Dickmannt találta meg, a védő pedig tizenhat méterről a kapuba lőtt (0-2). A 65. percben tíz emberrel is visszajöhetett volna a meccsbe a Sassuolo, de Müldür csak a kapufát találta el. A találkozó hátrelévő részében már nem történt semmi említésre méltó, így meglepetésre továbbjutott a SPAL.

Sassuolo – SPAL 0-2 (0-0)
Játékvezető: G. Camplone, Helyszín: Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia)
Gólszerzők:ill. S. Missiroli (49.), L. Dickmann (58.)
Kiállítva: F. Djuricic (47.)

Az Atalanta totális futballt mutatott be, az első játékrészben sansza nem volt a vendégeknek, akik kicsit megszeppenve játszottak. Gasperini fiai folyamatosan helyzeteket alakítottak ki, de a gól valahogy nem akart jönni, a kapu előtt mindig hiba csúszott a befejezésbe. A 43. percben azonban mégis megtört a jég, Muriel kapott egy kiugratást, amellyel az alapvonalig ment a kolumbiai támadó, majd visszatette középre, ahol az orosz középpályás, Miranchuk érkezett és a kapuba bombázta a labdát védhetetlenül (1-0). A bergamóiak teljesen megérdemelten mehettek pihenőre, 15 alkalommal próbálkoztak, ebből 8 eltalálta a kaput, míg a vendégeknél mindösszesen egyszer lőttek kapura, viszont a kapusukat, Vicariót  kilehet emelni, ugyanis több alkalommal is megmentette a Cagliarit a góltól.

A második félidőt is így kezdték a hazaiak, Muriel lőtt felső kapufát szabadrúgásból, majd az 55. percben Gosens előtt adódott hatalmas helyzet, amelyet Vicario hárítani tudott hatalmas bravúrral, sőt, a hálóőr a gyors kidobásával egy kontrát indított el, amivel Sottil ment végig, majd a kapuba lő éles szögből, így szinte a semmiből jött az egyenlítés (1-1). Azonban nem sokáig örülhettek a Cagliari játékosai, mert jött a második hazai találat, addig tettek-vettek a tizenhatos körül, míg nem lett belőle lövőhelyzet, ami Murielre jött ki, a csatár pedig a kapuba talált egy szép lefordulást követően (2-1). A 64. minutumban jött a harmadik Atalanta gól, egy szöglet találta meg az ötösön Sutalót, aki a hálóba vágta a labdát (3-1). A 79. percben újra betalálhatott volna Sottil és életben tarthatta volna csapata reményeit a hajrája, de kapáslövése a kapufát súrolva fölé ment. A mérkőzés hátralévő részében még mindkét oldalt akadtak kisebb lehetőségek, azonban gól már nem esett, ennek következtében teljesen megérdemelten, remek focit bemutatva jutott tovább az Atalanta.

Atalanta – Cagliari 3-1 (1-0)
Játékvezető: F. Dionisi, Helyszín: Gewiss Stadion (Bergamo)
Gólszerzők: A. Miranchuk (43.), L. Muriel (60.), B. Sutalo (64.) ill. R. Sottil (55.)

Coppa Italia, a nyolcaddöntők eddigi eredményei
AC Milan – Torino 0-0 – büntetőkkel: 5-4
Fiorentina – Inter 1-2 – hosszabbítás után
Napoli – Empoli (II.) 3-2
Juventus – Genoa 3-2 – hosszabbítás után

Coppa Italia, a nyolcaddöntők további programja
AS Roma – Spezia 01.19., kedd, 21:15
Lazio – Parma 01.21., csütörtök, 21:15