Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Támadóval erősítene az RB Leipzig! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig gárdája a téli átigazolási időszakban szeretne erősíteni a támadósorán. A lipcsei alakulat elsősorban kölcsönbe hozna valakit a kiszemeltjei közül.

Julian Nagelsmann nincs megelégedve csapata támadójátékával. A hátsó alakzat jól működik a lipcseiknél, hiszen ők kapták az élvonalban a legkevesebb gólt (14), ám az első 10 helyezettet tekintve csak a Wolfsburg (26) szerzett náluk kevesebb gólt (28) az eddig lejátszott 16-17 mérkőzés alatt. A 33 esztendős mester éppen ezért szeretne erősíteni csatárposzton a téli átigazolási időszakban. A csapathoz ugyan nyáron érkezett Alexander Sörloth és Hwang Hee-chan, ám ők ketten együtt eddig összesen 4 gólban vállaltak szerepet, így az egyetlen igazán jó formában lévő támadója Yussuf Poulsen, aki 7 találatnál és 5 gólpassznál jár. A Sport Bild legfrissebb értesülései szerint Nagelsmann kívánságlistáján 3 név szerepel, akik közül egyvalakit mindenképp szeretne a szezon végéig kölcsönvenni. A beszámolók alapján a 3 legfőbb célpont nem más, mint Divock Origi, Kelechi Iheanacho és Kasper Dolberg.

A Leipzig jelenleg a Bundesligában a 3. helyet foglalja el, 16 forduló után 32 pontot gyűjtve. Hátrányuk az éllovas Bayern Münchenhez képest 4 pont. A következő mérkőzésük az Union Berlin ellenében lesz, akiket ma este fogadnak 20:30-tól.