Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott kínai klubjától a rutinos mester – HIVATALOS

Az elmúlt másfél évben a kínai Szuperligában tevékenykedő rutinos szakember szerződést bontott klubjával, és arra készül, hogy újra Európában edzősködjön…

A világsajtó egybehangzó beszámolói szerint Rafa Benítez a szombati napon tudatta a Dalian Professional vezetőségével, hogy felbontja csapatával a szerződését. Döntésének hátterében a koronavírus-járvány áll, a spanyol szakember családjával szeretne tartózkodni, az érvényben lévő korlátozások pedig nem teszik mindezt lehetővé, ha Kínában folytatja a munkát.

A 60 esztendős edző 18 hónapon át irányította a kínai együttest, mellyel azonban a 2020-as idényben nem jutottak be a rájátszásba. Benítez korábbi szerepvállalásai alkalmával többek közt olyan csapatokat irányított, mint a Valencia, a Liverpool, a Chelsea, a Napoli vagy a Real Madrid együttese. Legnagyobb eredménye a 2005-ös BL-győzelem volt a “vörösökkel”, de UEFA-kupát és Európa-ligát is nyert pályafutása sorsán.

Szigetországi lapértesülések szerint a mostanság gyengélkedő skót Celtic gárdája mielőbb fel akarja venni a kapcsolatot a spanyol mesterrel, miközben a spanyol Marca úgy értesült, hogy a kínai gárdánál az utódja a legutóbb a Barcelonánál dolgozó honfitársa, Quique Sétien lehet.