Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végveszélyben a Hertha edzőjének állása – sajtóhír

A német bajnokságban (Bundesliga) újabb vereségével a 14. helyen közvetlenül az osztályozós pozíció előterébe süllyedő Hertha BSC együttesénél könnyen edzőváltásra kerülhet sor a német sajtó véleménye szerint…

A Kicker a napokban arról számolt be, hogy a szombati, Werder Bremen elleni összecsapás döntőfontosságú lehet Bruno Labbadia jövője szempontjából a Hertha BSC csapatánál. Nos, a berliniek még a vártnál is simábban, 4-1-re kaptak ki hazai környezetben, így egyre valószínűbb az edzőváltás.

A lap úgy tudja, hogy a Hertha vezetői fontolóra vették, hogy ideiglenesen ismét a jelenleg az U16-os csapatot irányító Dárdai Pált nevezzék ki a felnőttcsapat vezetőedzőjének. Emlékezhetünk rá, hogy 2015-ben is így “ragadt ott” a magyar szakember, aki előbb benntartotta a csapatot a Bundesligában, majd a következő két évben kijuttatta őket a nemzetközi kupaporondra. Azóta a Hertha tulajdonosváltáson ment keresztül, hangzatos erősítéseket hajtott végre, a játékosok piaci értékét tekintve a mostani messze a klub történetének legdrágább kerete, mégis pocsékul teljesítenek.

A Hertha a sereghajtó Schalke legyőzését követően az utolsó négy fordulóban csak egyetlen pontot szerzett alsóházi riválisok ellen. Ezeknél a meccseknél csak nehezebb feladatok várnak a berlini alakulatra, amely a következő öt bajnokijából négyet a tabella első hat helyezettje (Eintracht Frankfurt, Bayern München, RB Leipzig, Wolfsburg) ellen vív meg.

A német forrás hozzátette, hogy az edzőcsere mellett Michael Preetz sportigazgató távozása is felmerült, hiszen 2019-ben ő volt az, aki a további fejlődés reményében nem hosszabbította meg Dárdai szerződését a felnőttcsapat élén, és nézett más edzők után, akikkel egyelőre az eltapsolt milliók ellenére meg sem tudják közelíteni a Dárdai-féle csapat eredményeit.