Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Eriksen egy csapásra szétbombázta a távozásáról szóló pletykákat

Ahogyan arról beszámoltunk, egy rendkívül parázs mérkőzésen az Inter drámai körülmények között jutott tovább a Coppa Italia negyeddöntőjében a városi rivális AC Milan csapatával szemben…

 

A mérkőzés a rendes játékidő ráadásában a sokat mellőzött és rendszerint a távozással hírbe hozott Christian Eriksen bődületes szabadrúgásgóljával dőlt el az Inter javára. A lefújást követően a Nerazzurri bajnokikról eltiltott vezetőedzője, Antonio Conte egyértelmű tájékoztatást adott játékosa helyzetről:

“Egy hónapja szajkózom ugyanazt: ez az Inter kerete. Senki nem távozik és senki nem érkezik. Christian egy nagyon intelligens srác, minőségi labdarúgó, aki a projektünk része, én pedig nagyon boldog vagyok, hogy betalált. Nagyon szerettem volna, ha sikerül neki, mert mindannyian tudjuk, hogy milyen jól lövi a pontrúgásokat. Félénk srác, úgyhogy remélem, hogy ez a gól felrázza őt és előbújik a kagylóhéja mögül. Mindannyian nagyon kedveljük őt, hiszen egy jó srácról beszélünk, talán túl jó srácról is. Határozottabbnak kell lennie.”

A 28 éves dán kiválóság lejáró szerződését megelőzően, múlt januárban mindössze 27 millió euró ellenében igazolt át a Tottenham csapatától a milánóiakhoz. Eriksen 2013 óta állt a Spurs alkalmazásában, korábban hosszú éveken át vezető szerepet töltött be, összességében 304 mérkőzésen 69 gólt szerzett a csapat színeiben, azonban hosszas huzavona végén végül nem volt hajlandó új szerződést kötni a londoniakkal, és a távozás mezejére lépett. Az Internél azonban nem találták meg a helyét, a kezdőcsapatban csak elvétve számol vele, de talán a kedd esti találat most valóban változást hozhat, és feloldhatja Eriksen esetleges gátlásait:

“Tökéletes szabadrúgás volt. Nagyon boldog vagyok. Mindig megpróbálom a legtöbbet kihozni a rendelkezésemre álló játékpercekből, most pedig örülök, hogy sikerült betalálnom ebből a pontrúgásból. A győzelmet a nemrég született kislányomnak, a családomnak és a szurkolóknak ajánlom”

– jegyezte meg találatát követően a dán karmester.