Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hazai pályán égett le az Everton – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) hétvégi, 21. fordulójának első mérkőzésén a szombati kora délutáni órákban az Everton együttese a pocsék passzban lévő Newcastle Unitedet látta vendégül a Goodison Parkban…

Az előzetes esélyeket tekintve óriási meglepetésre a Newcastle United gárdája két második félidei találattal 2-0-ra múlta felül idegenben az Everton csapatát. Az első félidőben a liverpooli “kékek” jelentős fölényben játszottak a mezőnyben, de mindez a helyzetek számában nem mutatkozott meg, és jobbára a folytatásban is csak szenvedtek az idényt még remekül kezdő Ancelotti-tanítványok. A “szarkák” szívósan tartották magukat, és az utolsó húsz percen belülre fordulva Shelvey szögletét követően Callum Wilson fejjel megszerezte vezető góljukat. A 28 éves angol támadó profi pályafutása századik, egyben PL-karrierje 50. gólját szerezte. Az Everton hiába igyekezett a hajrában az egyenlítésért, Calvert-Lewinék összes helyzete kimaradt, majd a hosszabbítás perceiben egy ellenakció végén Lewis előkészítéséből Callum Wilson önmaga és csapata második gólját is megszerezve bebiztosította a három pont sorsát. A duplázó csatár csapata 21 góljából 11-et maga vállalt – egyetlen játékos sem szerzi ilyen magas százalékban csapata góljait a Premier League idei szezonjában, mint ő.

A Newcastle kilenc nyeretlen bajnoki, sorozatban öt fiaskó után diadalmaskodott újra, és erősítette meg a tizenhatodik helyét, miközben az Everton lassan egyre inkább távolodik a közvetlen élmezőny tagjaitól.

Everton – Newcastle United 0-2 (0-0)
Gólszerző:ill. C. Wilson (73., 90+3.)

 

A 21. forduló további programja

Szombat:
16:00 Crystal Palace – Wolverhampton Wanderers (tv: Spíler 1)
16:00 Manchester City – Sheffield United (tv: Digi Sport 1)
16:00 West Bromwich Albion – Fulham (tv: Digi Sport 3)
18:30 Arsenal – Manchster United (tv: Spíler 1)
21:00 Southampton – Aston Villa (tv: Spíler 1)

Vasárnap:
13:00 Chelsea – Burnley (tv: Spíler 1)
15:00 Leicester City – Leeds United (tv: Digi Sport 2)
17:30 West Ham United – Liverpool (tv: Digi Sport 1)
20:15 Brighton & Hove Albion – Tottenham (tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye