Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kései gólok repítették az élre a City-t – videóval

Az angol bajnokságban (Premier League) a hét közben korábbról elhalasztott mérkőzéseket pótolnak serényen, a szerdai kora esti órákban az utolsó öt meccsét kivétel nélkül megnyerő Manchester City gárdája az első fordulóbeli mérkőzését pótolta az utóbbi meccseit elhalasztó Aston Villa ellen…

A Manchester City együttese két hajrábeli találattal múlta felül 2-0 arányban az Aston Villa csapatát. Guardiola mester tanítványai az első pillanattól kezdve igyekezték nyomatékosítani fölényüket, mindez a kapura lövések számában is megmutatkozott, de igazán komoly lehetőséget csak keveset tudtak kialakítani Martínez kapuja előtt. A játékrész derekánál Walker megsérült, és bár próbálkozott a folytatással, nem sokkal később kényszerű cserét kellett végrehajtania a Citynek, Zinchenko állt a jobbhátvéd helyére. A gól nélküli első félidő után a szünet után a City igyekezett még inkább fokozni az iramot, Gündogan próbálkozása azonban elkerülte a Villa kapuját, majd Cancelo lövése a felső lécen csattant. Menet közben de Bruyne-t Gabriel Jesus, Sterlinget pedig Mahrez váltotta. A birminghamiek egyre inkább átadták a területet a hazaiaknak és az ellentámadásokra rendelkeztek be, ám így is sikerült veszélyes kontrákat vezetniük, az egyik ilyen alkalmával Douglas Luiz kísérleténél Edersonnak bravúrt kellett bemutatnia. Az utolsó tíz perchez közeledve a Villa-védelem pillanatnyi megingását kihasználva Rodri szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd tovább játszott a lendületből érkező Bernardo Silvához, aki a tizenhatos vonaláról ballal védhetetlen bombagólt ragasztott a hosszú felsőbe. A mérkőzés utolsó percében a City egy büntetővel biztosította be győzelmét, melyet Ilkay Gündogan értékesített biztos lábbal, és zsinórban a hatodik meccsét húzta be. Nem sokkal ezt megelőzően a játékvezető sorozatos reklamálásai miatt elküldte a kispadtól a vendégek menedzserét, Dean Smith-t.

Ezzel a három ponttal a Manchester City a táblázat élén beérte a Leicester City gárdáját, és a városi rivális Manchester United esti fellépéséig biztosan vezeti a bajnokságot.

Manchester City – Aston Villa 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Bernardo Silva (79.), Gündogan (90. – büntetőből), ill.

 

A hétközi pótolt mérkőzések eredményei és további programja

Kedd:
West Ham United – West Bromwich Albion 2-1

Szerda:
Leeds United – Southampton – ELHALASZTVA
Manchester City – Aston Villa 2-0
21:15 Fulham – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Csütörtök:
21:00 Liverpool – Burnley (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye