Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nagyon simán győzte a City a Crystal Palace-t – videóval

Az angol bajnokság 19. fordulójában a Manchester City a Crystal Palace ellen lépett pályára. Nem jellemezte sok helyzet a mérkőzést, de a City így is hármat tudott lőni a nagyon enerváltan játszó Palace-nak. 

Bár az első félidőben leginkább a Manchester Citynél volt a labda, ennél többet nem nagyon lehet elmondani a játékrészről. Meddő fölényben volt Pep Guardiola csapata, és sokáig veszélyes helyzetük sem volt, ahogy ez igaz volt Crystal Palace-ra is. Aztán a 27. percben mégis sikerült megszereznie a vezetést a Citynek: Stones érkezett remekül De Bruyne beadására, majd közvetlen közelről a kapus mellett felugorva szépen fejelt a kapu bal oldalába. A hazaiak még a szünetig is fölényben játszottak, de több gólt már nem lőttek.

A második félidőben is megmaradt a City dominanciája, de most már élesebbek is voltak, és az 56. percben már két góllal mentek: egy szögletet követően Gündogan szlalomozott át a védő között, majd hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. Szinte csak a manchesteriek támadtak, helyzeteik meg tényleg csak nekik voltak. Végül a 68. percben lőtték meg a harmadikat: Ruben Dias engedett el egy ígéretes lövést, ami még a kapusról kipattant, de épp az érkező Stones elé, aki már nem hibázott. A 88. percben ráadásul még egyet lőttek, most Sterling lőtt egy hatalmas bombát a jobb felső sarokba. A City már nyugodtan húzta ki a végéig, mivel a Crystal Palace nem mutatott túl sok ellenállást, és végül könnyedén szerezték meg a három pontot.

Manchester City – Crystal Palace: 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Stones (27. 68.), Gündogan (56.), Sterling (88.) ill. –
Sárga lap:ill. –
Kiállítás: – ill. –

A forduló további programja és eddigi eredményei:

Szombat:
Wolverhampton Wanderers – West Bromwich Albion 2-3 
Leeds United – Brighton & Hove Albion 0-1
West Ham United – Burnley 1-0
Fulham – Chelsea 0-1
Leicester City – Southampton: 2-0

Vasárnap:
Aston Villa – Everton elhalasztva
Sheffield United – Tottenham Hotspur: 1-3
Liverpool – Manchester United: 0-0
Manchester City – Crystal Palace: 4-0

Hétfő:
21:00: Arsenal – Newcastle United (tv: Spíler 1)

A bajnokság jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: