Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországba kerülhet a Bayern München fiatal csatára – sajtóhír

Annak ellenére, hogy korábban az Everton csapata is érdeklődött iránta, az olasz sajtó egybehangzó véleménye szerint eldőlt, hogy a Bayern München létszámfeletti támadója az olasz bajnokságban (Serie A) bennmaradásért küzdő Parma csapatában folytatja pályafutását…

 

Az egybehangzó olasz sajtóértesüléseket a minap maga az érintett Joshua Zirkzee is megerősítette, a Bayern München mellőzött csatára ugyanis megerősítette, hogy azon híreszteléseket, mely szerint még a januári átigazolási időszak folyamán 15 millió eurós vételi opcióval a bajoroktól kölcsönben a Parma csapatához fog csatlakozni.

A 19 éves holland korosztályos válogatott támadó a német bajnokság (Bundesliga) előző kiírásában robbant be, amikor Robert Lewandowski sérülése idején Hans-Dieter Flick rendszerint bedobta őt a bajor gárda kezdőcsapatába, és a fiatal támadó kilenc meccsen négy gólt szerzett az élvonalban. Később viszont nem tudta állandósítani jó teljesítményét, és az idei szezonban rendszerint sérülések, eltiltások, formahanyatlások kísérték mindennapjait. Zirkzee a 2020-2021-es évadban csupán három felnőtt Bundesliga-bajnokin, valamint a második csapat színeiben további négy harmadosztályú mérkőzésen szerepelt.

Noha a berobbanása idején sokan az új gólgyáros világsztárt látták benne, úgy látszik, hogy nem sikerült állandósítani a formáját, és egyelőre még nem lesz belőle Lewandowski utódja, de talán egy kisebb csapatban, ahol állandó lehetőséget kaphat, még jó útra terelődhet a karrierje.

A közelmúltban edzőváltáson áteső Parma a napokban egy fiatal román gólgyáros leigazolásával már komoly erősítést hajtott végre a támadó szekcióján.