Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Tuchel megszerezte első győzelmét a Chelsea kispadján – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 21. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a héten kinevezett új  menedzser a Stamford Bridge-en való debütálására készült, amikor a Chelsea a Burnley gárdáját látta vendégül…

A papírformának megfelelően a Chelsea együttese 1-0-s hazai győzelmet aratott a Burnley felett a vasárnap délutáni órákban. Bár a “kékek” jelentős mezőnyfölényt alakította ki az első félidő jelentős részében, sokáig úgy tűnt, hogy a szünetig nem esik találat, mígnem a 40. percben Hudson-Odoi bejátszásából az idénybeli első gólját szerző Cesar Azpilicueta volt eredményes. A játék képe a szünet után sem változott, a londoniak valósággal egy kapuztak, de az ordító mezőnyfölény ellenére  Wernerék előtt csak kevés komoly gólszerzési lehetőség adódott. A véghajrában azért a csereként a szünetben beálló Pulisic előkészítéséből Marcos Alsonso találata alakította ki a végeredményt, a Chelsea jelentős fölényben, magabiztosan gyűjtötte be a kötelező három pontot.

A Tuchel-Lőw páros tehát a hétközi bemutatkozó döntetlen után megszerezte első győzelmét a Chelsea kispadján, mellyel a csapat a szoros középmezőnyben a hetedik helyet birtokolja, az előző két meccsét sikerrel megvívó Burnley pedig a kieső zóna előterében helyezkedik el.

Chelsea – Burnley 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Azpilicueta (40.), Alonso (84.), ill.

 

A 21. forduló eddigi eredményei

Everton – Newcastle United 0-2
Crystal Palace – Wolverhampton Wanderers  1-0
Manchester City – Sheffield United 1-0
West Bromwich Albion – Fulham 2-2
Arsenal – Manchster United 0-0
Southampton – Aston Villa 0-1
Chelsea – Burnley 2-0

A 21. forduló további programja

Vasárnap
15:00 Leicester City – Leeds United (tv: Digi Sport 2)
17:30 West Ham United – Liverpool (tv: Digi Sport 1)
20:15 Brighton & Hove Albion – Tottenham (tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye