Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lanzafame hazatért Olaszországba – HIVATALOS

A január óta szabadon igazolható Davide Lanzafame a piaczárást megelőző órákban találta meg számára új csapatát az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) mezőnyében…

 

A rutinos olasz támadó, Davide Lanzafame tavaly augusztusban igazolt a török másodosztályú csapathoz, az Adana Demirspor gárdájához, amely néhány hónap után máris felbontotta vele a szerződését, a hétfői napon pedig az olasz másodosztályú L.R. Vicenza Virtus gárdájához kötelezte el magát.

A 33 esztendős csatár közel öt év után tér vissza hazájába, magyarországi kalandját megelőzően a Juventus, a Palermo és a Catania égisze alatt számtalan Serie B-s együttesben szerepelt. Lanzafame a 2016-2017-es idényben 20 találatával az NB I gólkirálya volt a bajnoki címet nyerő Budapest Honvéd csapatában, majd korábbi csapata szurkolói körében hatalmas felháborodást váltott ki, hogy a Ferencvároshoz szerződött.

Ezt követően a magyar bajnokság 2018-2019-es kiírásában 17 góllal a kispesti Holender Filip társaságában ismét gólkirály lett az FTC színeiben. Az előző szezonra visszatért Kispestre, ahol 11 bajnoki találatig jutott, ám az újabb egy év után ismét búcsút intett a csapatnak.

Az egykori KEK-elődöntős Vicenza gárdája a bajnokság felén épphogy túl a 12. helyen tanyázik az olasz második vonal 20 csapatos mezőnyében.