Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta távozó sztárja utódját a Leipzig – sajtóhír

Miután egyre biztosabbá válik az RB Leipzig legnagyobb sztárjának távozása, a lipcsei alakulat már javában dolgozik a távozó francia hátvéd pótlásán, akit úgy tűnik, hogy éppen a francia bajnokságban (Ligue 1) találtak meg…

A francia RMC Sports az RB Leipzig vezetősége mindenben megállapodott a Strasbourg csapatában a francia klub kimagasló tehetséggel bíró hátvédje, Mohamed Simakan nyári, előreláthatólag 15 millió euró körüli összeg ellenében történő megvásárlásáról.

A 20 éves hátvéd 2017 óta a Strasbourg második számú csapatában pallérozódott, fiatal kora ellenére pedig 2019 óta immár az első csapatnál is egyre gyakrabban számításba veszik. Simakan az elmúlt szezonban 19 francia bajnoki fellépést számlált, az idei évadból eltelt 22 forduló alatt pedig már 18 alkalommal állították csatasorban. A tehetséges védő szolgálatai iránt korábban többek közt a Chelsea és az AC Milan is érdeklődött, ám a legfrissebb beszámolók szerint úgy tűnik, hogy az angol és az olasz gigász egyaránt hoppon maradhat.

Azt egyelőre talán korai lenne kijelenteni, hogy Simakan egy az egyben pótolni fogja Dayot Upamecanót, de kétségkívül biztató jövő állhat a francia U20-as válogatott védő előtt.