Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A legfőbb edzőjelölt kikosarazta a Marseille-t – sajtóhír

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Olympique Marseille vezetősége a hétfői napon felfüggesztette vezetőedzőjét, miután az elfogadhatatlan hangnemben minősítette a klub egyik átigazolását…

 

Az elmúlt hétvégén az Olympique Marseille feldühödött szurkolói megtámadták a csapat edzőközpontját, és heves tüntetésbe kezdtek az együttes gyenge eredményei miatt, és végül el is halasztották az aznap estére kiírt aktuális francia bajnoki (Ligue 1) mérkőzésüket a Rennes ellen.

A csapat portugál vezetőedzője, André Villas-Boas felajánlotta lemondását a klub vezetőségének. A szakember azon akadt ki, hogy az OM leigazolta a skót Celtic csapatából a 24 éves francia középpályást, Olivier Ntchamot. Véleménynyilvánítását pedig a klubnál nem tolerálták, és határozatlan időre felfüggesztették állásából.

A Sky Sport Italia értesülései szerint a francia csapat vezetősége a munkanélküli Maurizio Sarrival vette fel elsőként a kapcsolatot, aki bár érdeklődő volt a lehetőség iránt, Fabrizio Romano információi szerint a Juventus, a Chelsea és a Napoli korábbi mestere továbbra is kitart korábbi elhatározása mellett, mely szerint nem kíván szezon közben átvenni egyetlen csapatot sem. A 62 éves olasz szakember így inkább kihagyná a teljes idei szezont, és majd a 2021-2022-es idénytől ülne le valahova egy kispadra – olasz sajtóhírek szerint a Napolinál újra felmerült a neve Gennaro Gattuso lehetséges utódjaként.

A Marseille zsinórban négy mérkőzést veszített el, abból hármat a bajnokságban, amely által a kék-fehérek az ígéretes bajnoki rajt után már a kilencedik helyre csúsztak vissza a Ligue 1 aktuális tabelláján. A csapat a következő mérkőzését a hétközi fordulóban szerda este az RC Lens otthonában vívja, és egyelőre nem lehet tudni, hogy egyáltalán ki fogja irányítani az egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródó csapatot.