Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Puskás Akadémia visszaszerezte a dobogós helyét

A Fehérvár keddi pontvesztését követően a szerdai napon négy mérkőzésre került sor a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétközi, 19. fordulójából, melyből kettőt rendeztek a délutáni-kora esti órákban…

 

Az előzetes esélyeknek megfelelően a Puskás Akadémia együttese félidőnkénti egy-egy góllal 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Diósgyőr gárdáját. A mérkőzés jelentős részében aktívabbnak bizonyuló felcsúti együttese az első játékrész derekánál Kiss Tamás góljával szerezte meg a vezetést, majd nem sokkal a szünet után gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát a cseh Jakub Plsek sikeresen végrehajtott büntetőjével. A miskolci gárda padjára nagy reményekkel érkező horvát Zoran Zekic mester a cserékkel sem tudta felrázni csapatát, a DVTK képtelen volt feljebb zárkózni, újabb vereségével pedig egyre nehezebb helyzetbe kerül az utolsó helyen. Ezzel szemben a PAFC egymást követő második sikerével a dobogó harmadik fokára kapaszkodott vissza az MTK elé, mindössze három ponttal lemaradva a második Fehérvár mögött.

Puskás Akadémia – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Kiss T. (24.), Plsek (53. – büntetőből), ill.

Egy második félidő eleji gyors gólváltás jóvoltából a Budapest Honvéd és a Paks csörtéje 1-1-es döntetlennel ért véget. A kiegyenlített első etap során mindkét csapatnak voltak lehetőségei a gólszerzésre, bár a házigazda Honvéd próbált dominálni, csak időszakosan tudták ráerőltetni akaratukat a tolnaiakra. Nem sokkal a szünet után a vendégek szerezték meg a vezetést Ádám Martin jóvoltából, ám öt perc múlva máris jött az egyenlítés a feledhető légiós évek után idehaza magát újra felépíteni vágyó Balogh Norbert szezonbeli hatodik bajnoki gólja formájában. A felvonás derekánál a Paks tíz emberre fogyatkozott az elmúlt két fordulóban egyaránt eredményes Papp Kristóf második sárga lapja után, így a hajrára komoly győzelmi esély nyílt a Honvéd előtt, Pisont István legényei azonban képtelenek voltak begyötörni a győztes gólt. A Honvéd egymást követő négy veretlen meccsével azért így is öt ponttal előzi meg az este még pályára lépő Budafokot a bennmaradásért folyó harcban.

Budapest Honvéd – Paks 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Balogh N. (55.), ill. Ádám M. (49.)
Kiállítva: ill. Papp K. (66.)

A 19. forduló eddigi eredményei

Kisvárda – MTK Budapest 0-2
MOL Fehérvár – Mezőkövesd 0-0
Puskás Akadémia – Diósgyőri VTK 2-0
Budapest Honvéd – Paks 1-1

A 19. forduló további programja

Szerda:
20:00 Budafok – Zalaegerszeg (tv: Duna World / M4 Sport+)
20:00 Újpest – Ferencváros (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye