Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubvilágbajnokság: Gignac duplával lőtte tovább csapatát

A csütörtöki napon Katarban megrendezték a klubvilágbajnokság két negyeddöntő-mérkőzését, így eldőlt, hogy kik találkoznak az elődöntőben a két kiemelt kontinensbajnokkal…

Korai hátrányba kerülése ellenére a Tigres UANL gárdája magabiztosan, 2-1-es győzelemmel jutott be elsőként a legjobb négy közé az Ulsain Hyundai ellen. A dél-koreai együttes ugyan az első félidő derekánál vezetéshez jutott, és némileg ráijesztett az esélyesebb mexikói gárdája, az Észak-amerikai BL-győztes még az első félidőben fordítani tudott legértékesebb játékosa, André-Pierre Gignac duplájával. A második játékrészben pedig egyetlen találat sem született, a Tigres biztosan jutott tovább az elődöntőbe, és találkozhat majd a fináléért a Libertadores-kupa győztesével.

Tigres UANL (mexikói) – Ulsain Hyundai (dél-koreai) 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Gignac (38., 45+5. – a másodikat büntetőből), ill. Kim Ki-Hee (24.)

Az afrikai BL-győztes Al Ahly gárdája 1-0 arányban múlta felül a tornán rendezőként résztvevő katari Al Duhail csapatát. A mérkőzés egyetlen találatát az első félóra végeztével Hussein El Shahat révén szerezte az egyiptomi gárda. Nem sokkal később újabb gólt szerezhettek volna, ám Bwalya találatát utólag a videóbíró által érvénytelenítették les miatt. A második félidőben a katari gárda hiába mozgósított komoly erőket az egyenlítés érdekében, képtelenek voltak betalálni, így az egykori francia kiválóság, Sabri Lamouchi által irányított együttes búcsúzott a sorozattól, az egyiptomiak pedig készülhetnek a Bayern elleni csörtére.

Al Duhail (katari) – Al Ahly (egyiptomi) 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. El Shahat (30.)

A hatcsapatos klubvilágbajnokság mezőnyéhez utoljára a Libertadores-kupa-győztes brazil Palmeiras csapata csatlakozott. Az európai kontinenst a tavalyi BL-győztes Bayern München csapata képviseli, Afrikából az ottani BL-t megnyerő egyiptomi Al Ahly csapata jutott el a tornára, az AFC Ázsiai Bajnokok Ligája-sorozat végső győzteseként a dél-koreai Ulsan Hyundai együttese is szerepel, Észak-Amerikát pedig a CONCACAF BL-t megnyerő mexikói Tigres UANL képviseli a seregszemlén. Az öt földrész bajnoka mellett a házigazdaként a katari Al Duhail csapata egészíti ki a mezőnyt.

A klubvilágbajnokság további programja

Elődöntők

Palmeiras (brazil) – Tigres UANL (mexikói) február 7., vasárnap, 19:00
Bayern München (német) – Al Ahly (egyiptomi) február 8., hétfő, 19:00

Az 5. helyért

Ulsain Hyundai (dél-koreai) – Al Duhail (katari) február 7., vasárnap, 16:00

A 3. helyért

Az elődöntők vesztesei február 11., csütörtök, 16:00

Döntő

Az elődöntők győztesei február 11., csütörtök, 19:00